Згадуємо знов і знов: Чорнобиль – наш довічний біль

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулися заходи до 35-х роковин з дня аварії на Чорнобильській АЕС, під час яких вшанували учасників ліквідації наслідків трагедії.

Сталася аварія в ніч на 26 квітня 1986 року та була спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції. Більше 30 тисяч працівників ОВС та військовослужбовців внутрішніх військ виконували свій обов’язок, роблячи все можливе заради порятунку людей та майбутнього.

Не залишилися осторонь і співробітники нашого навчального закладу, які брали активну участь у ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи, зокрема, в охороні громадського порядку, евакуації людей, які опинилися у небезпечній зоні. З 15 квітня по 15 травня офіцери та курсанти Дніпропетровської спеціальної середньої школи міліції несли службу на контрольно-пропускних пунктах на в’їзді у 30-кілометрову зону, охороняли 22 населених пункти, звідки було евакуйоване населення, патрулювали на автодорогах у зоні відчуження, здійснювали дозиметричний контроль місцевості.

Аби вшанувати та згадати страшні події 1986 року на плацу навчального закладу навчального закладу зібрались курсанти та працівники ДДУВС.

З промовою до присутніх звернувся ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко.

«За 35 років багато чого змінилося, наслідки аварії забрали життя багатьох людей та спричинили масштабну екологічну катастрофу, але безперечним є одне – у чорнобильській історії є точний час початку, але немає точного часу закінчення. І в наших спільних силах разом подолати хворобливі наслідки взаємодопомогою, чуйністю, людяністю, турботою про здоров’я постраждалих, потерпілих та хворих внаслідок страшної чорнобильської трагедії», – зауважив ректор.

Андрій Євгенович запропонував схилити голови перед світлою пам’яттю героїв-чорнобильців. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

У день, коли вся Україна згадує тих, хто самовіддано ніс службу, в університеті вирішили відзначити курсантів, які сумлінно відносяться до своїх обов’язків.

Медаллю «55 років ДДУВС» нагороджено курсанта факультету кримінальної поліції рядового поліції Богдана Купрія, який знаходячись у звільненні проявив активну громадську позицію та надав долікарську допомогу людині похилого віку.

Ювілейну медаль від ректора отримав курсант факультету кримінальної поліції Артур Єрохін, який затримав грабіжника на залізничному вокзалі м. Дніпро.

Також медаллю «55 років ДДУВС» нагороджено курсанта факультету стратегічних розслідувань рядового поліції Микиту Жирко, який знаходячись у добовому наряді на контрольно-пропускному пункті, зупинив транспортний засіб, водій якого не мав перепустки.

Після заходів на плацу працівники та курсанти університету відвідали учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – ветеранів навчального закладу.

Медалі «35 років ЧАЕС» вручили ліквідаторам Миколі Дмитренку, Костянтину Кротенку, Миколі Левадському та В’ячеславу Пліску.

 

 


568