Гендерна рівність у вищій освіті: як втілюють політику рівних прав і можливостей у ДДУВС

Новини університету

Розпочато проведення практичних занять із курсантами Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ «Психологічні особливості виникнення гендерної дискримінації та сексуальних домагань у суспільстві».

Тренінги проводять працівники відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення навчального закладу спільно з помічницею ректора з гендерних питань Іриною Грицай.

«На практичних заняттях курсанти мають можливість ознайомитися з поняттям гендерної рівності та розумінням того, що гендерна політика в Україні, особливо в умовах курсу на європейські демократичні цінності, постає зовсім у новому, актуальному світлі й вимагає утвердження цінностей гендерної рівності як в українському суспільстві загалом, так і в різних його інституціях», – зазначила Ірина Грицай.

У ході практикумів здобувачі вищої освіти розглядають гендерні стереотипи та їх ознаки, вчаться розпізнавати гендерну дискримінацію в побуті та на роботі. Викладачі розповідають, які бувають форми дискримінації, знайомлять курсантів з законодавчо передбаченими нормами, які не вважаються дискримінацією за ознакою статі.

«Сьогодні в Україні існують проблеми універсального характеру, притаманні для більшості поліцейських інституцій, у яких працюють жінки. Тому психологами університету були проведені опитування чоловіків та жінок, анонімні бесіди із поліцейськими, керівниками та викладачами ЗВО. Проаналізувавши зібраний статистичний матеріал працівники відділення психологічного забезпечення виступили з ініціативою створити та реалізувати програму тренінгів для курсантів «Протидія сексуальним домаганням та гендерній дискримінації», – розповів завідувач відділення Сергій Вишневський.

Зазначимо, що психологи ДДУВС також проводять авторський тренінг-семінар для курсанток «Жінка в погонах».

 

 


753