Спорт в умовах пандемії – вибір чи необхідність: визначали у ДДУВС

Новини університету

Регіональний круглий стіл «Фізична підготовка молоді в умовах пандемії: проблеми, інновації, рекомендації» нещодавно відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід проходив у дистанційному форматі.

Мета проведення круглого столу – обмін практичним досвідом роботи, а також впровадження інноваційних методик в освітній процес, активізація науково-дослідної роботи та популяризація спорту і в цілому фізичної активності серед молоді.

Організували наукову зустріч представники кафедри фізичного виховання ДДУВС.

Участь у заході взяли провідні фахівці та науковці із 9 закладів вищої освіти Дніпропетровської та Запорізької областей, представники Національного параолімпійського комітету України з легкої атлетики, Дніпропетровської обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю, а також фахівці професійно-технічних та загальноосвітніх навчальних закладів Дніпра та здобувачі вищої освіти.

Усього – близько 50 учасників, серед яких 16 презентували власні доповіді.

У ході круглого столу було визначено перспективи розвитку спорту та фізичної культури у ЗВО в умовах пандемії. Так, учасники наголосили на необхідності активізації національно-патріотичного виховання. Зокрема, визначили шляхи покращення працездатності та підтримання здорового способу життя у населення.

За результатами досліджень передбачається публікація збірника з рекомендаціями.

 

 


408