Криміналістичні «прийоми» опановують курсанти ДДУВС!

Новини університету

На кафедрі криміналістики та домедичної підготовки ДДУВС відбулося засідання наукового гуртка за участі науковців, практиків-криміналістів та судових експертів.

Серед запрошених фахівців – провідний науковий співробітник відділу науково-правових експертиз та законопроєктних робіт Науково-дослідного інституту публічного права Сергій Мінченко, доцентка кафедри кримінального процесу та організацій досудового слідства Харківського університету внутрішніх справ Оксана Пчеліна, старші судові експерти Дніпропетровського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Валентина Гаврилова, Ольга Дорошко та Андрій Грабовий.
У ході наукового гуртка обговорювалися актуальні питання теорії та практики криміналістики і судової експертизи.
Так, Сергій Мінченко та Оксана Пчеліна наголосили на необхідності реформування процесуального законодавства та підвищення рівня криміналістичного забезпечення під час розслідування кримінальних правопорушень.
У свою чергу Валентина Гаврилова та Ольга Дорошко акцентували увагу на необхідності закріплення практичних навичок курсантів з трасології та дактилоскопії.
У рамках гуртка Андрій Грабовий продемонстрував курсантам особливості огляду окремих балістичних об’єктів, зокрема, предметів, зовнішньо схожих на вогнепальну зброю та боєприпаси.
Окрім цього, фахівці Дніпропетровського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру влаштували для курсантів заняття, у ході якого презентували пересувну криміналістичну лабораторію.

Зокрема, експерти продемонстрували техніко-криміналістичні засоби з виявлення, фіксації та вилучення слідів під час роботи на місці події за різними категоріями кримінальних правопорушень. Також показали курсантам слідчо-криміналістичні валізи для роботи з балістичними, трасологічними, дактилоскопічними, біологічними об’єктами тощо.

 

 


603