Звернення ректора університету Андрія Фоменка з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Новини університету

76 років відділяють нас від історичного травня 1945-го, коли закінчилася одна з наймасштабніших воєн в історії людства, яка забрала мільйони життів, знищила сотні тисяч сіл і міст, понівечила землю.

8 та 9 травня – це ті дні, коли ми схиляємо голови перед пам’яттю мільйонів загиблих, які рятували від нацизму Україну, Європу та світ. Слава воїнам на всіх фронтах, в партизанському та національно-визвольному підпіллях, рухах опору, вічна пам’ять синам і дочкам України, юність яких жорстоко обірвала війна.

Шановні ветерани ми вклоняємось вам, ми пишаємося вами, рівняємось на вас! Ваші стійкість, мужність, єдність – гідний приклад доблесті, патріотизму для людей різних поколінь. Час не владний над щирою вдячністю людських сердець, тому скільки б не минуло років, пам’ять про величний подвиг воїнів-захисників житиме!

Бажаю вам, вашим рідним і близьким міцного здоров’я і довголіття, достатку та родинного затишку, злагоди та миру в рідній Україні!

Честь і слава живим героям! Вічна пам’ять загиблим…

 

Андрій Фоменко

З глибокою повагою ректор Андрій Фоменко

 


434