Визначено переможців конкурсу літературних есе!

Новини університету

Проблема гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок має першочергове значення у євроінтеграційному поступі української держави. У межах цього питання у період з 10 квітня до 7 травня кафедра українознавства та іноземних мов факультету підготовки фахівців для підрозділів стратегічних розслідувань Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ провела конкурс літературних есе «Гендерні стереотипи у творах українських митців 20 сторіччя» (література та художнє мистецтво). Його учасниками стали курсанти 1-го курсу всіх факультетів.

Здобувачі вищої освіти самостійно підготували літературні есе, які всебічно висвітлювали різні аспекти життя та діяльності української жінки у ХХ сторіччі, а саме: «Жінка та її роль у житті відомих діячів літератури та мистецтва», «Соціальна модель української жінки: берегиня чи трудівниця?», «Роль жінки та стереотипи у традиційному шлюбі», «Блакитний – це колір для хлопчиків, а рожевий – для дівчат?», «Водіння автомобілем та жінка ‒ речі несумісні?», «Чи справді спорт ‒ лише чоловіча справа?». У творах молодь утверджувала думку про те, що жінка має невичерпний потенціал, який вона може спрямувати на вирішення глобальних питань у сфері політики, науки, літератури, юриспруденції.

Оцінювала роботи учасників конкурсна комісія у такому складі: доктор філологічних наук, професор кафедри українознавства та іноземних мов Анатолій Поповський; завідувачка кафедри українознавства та іноземних мов, кандидат філологічних наук, доцент Алла Колесник; доцентка кафедри українознавства та іноземних мов, доктор філологічних наук Ірина Царьова; старша викладачка кафедри українознавства та іноземних мов Алла Подворчан.

Переможцями стали:

І місце ‒ курсанти факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Уляна Незеленнікова та Владислав Балабанов;

ІІ місце ‒ курсантка факультету кримінальної поліції Анастасія Галкіна, курсант факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Володимир Шаповалов.

ІІІ місце ‒ курсант факультету кримінальної поліції Ростислав Петрушин, курсантка факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Анастасія Булдакова.

Вітаємо переможців, бажаємо натхнення задля нових творчих злетів і наукових досягнень!

 

 


426