Діти – теж учасники дорожнього руху: фахівці ДДУВС провели для дітей міста тренінг щодо безпеки на дорозі!

Новини університету

Представники факультету превентивної діяльності спільно з Управлінням патрульної поліції провели для дітлахів міста заняття з вивчення правил дорожнього руху. Захід відбувся у рамках Глобального тижня безпеки дорожнього руху.

Тренінг проводили завідувач навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності майор поліції Олексій Бочковий та викладачка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності старший лейтенант поліції Карина Пісоцька. Підтримали ініціативу представники УПП в Дніпропетровській області та Департаменту молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання Дніпропетровської міської ради та Дитячо-молодіжного центру «ЛІДЕР».

Для малечі влаштували практичне заняття про правила дорожнього руху, а для батьків – лекцію щодо наслідків їх порушення за участі дітей.

Тренінг проходив у сквері імені Олександра Усачова. На спеціальному майданчику з дорожньою розміткою, знаками та світлофорами інспектори патрульної поліції у форматі гри демонстрували, як дотримувати правил дорожнього руху.

Окрім цього, фахівці ДДУВС розповіли батькам про необхідність додаткової уваги батьків при використанні дітьми самокатів, гіроскутерів, велосипедів, електросамокатів тощо, а також акцентували увагу на небезпечності таких прогулянок поблизу автомобільних доріг.

«Як повідомляє Центр громадського здоров’я, за 2020 рік в Україні сталося понад 3000 дорожньо-транспортних пригод за участі дітей, і більше ніж у 400 випадках винуватцями були саме дітлахи. Більша частина порушень малечею правил дорожнього руху пов’язана з переходом чи переїздом автомобільних доріг, у тому числі з використанням самокатів, велосипедів чи гіроскутерів. Такі ситуації можливі й через недостатньо відповідальне ставлення батьків до безпеки дітей на дорозі. Саме тому після придбання будь-якого засобу для пересування треба навчити дитину, і як ним користуватися, і як дотримуватися правил дорожнього руху», – пояснює Олексій Бочковий.

Нагадали і про важливість дитячих автокрісел, а також носіння малечею світловідбиваючих жилетів чи елементів у темну пору доби.

 

 


809