ДДУВС обороняли від групи агресивно налаштованих молодиків: тест на боєготовність та злагодженість у діях складено!

Новини університету

Сьогодні у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ були проведені навчання за Планом оборони території університету та практичних тренувань щодо порядку взаємодії при реагуванні на повідомлення про напад на університет з метою заволодіння спеціальними засобами спільно із спецпідрозділом ДПП УПП у Дніпропетровській області «ТОР».

Тема навчань – перевірка практичних навичок щодо порядку взаємодії структурних підрозділів ДДУВС при реагуванні на повідомлення про напад на навчальний заклад спільно з практичним підрозділом Національної поліції.

Для вирішення конфліктної ситуації, забезпечення публічного порядку та безпеки відпрацьовувався основний концепт роботи «поліції діалогу» – комунікація та зменшення демонстрації сили під час масових заходів. Головна мета – запобігти поширенню конфлікту та локалізувати різні ступені агресії. Таким чином, в університеті реалізуються основні положення «скандинавської моделі» забезпечення охорони громадського порядку, відпрацьовуються нові алгоритми ефективної комунікації з організаторами та учасниками масових заходів, а також відстежуються потенційні джерела виникнення небезпеки.

Після перевірки готовності задіяних курсантів, їх екіпірування, був додатково відпрацьований алгоритм дій в умовах провокації агресивно налаштованих осіб.

Учбово-тренувальні навчання були проведені з метою набуття і вдосконалення майбутніми поліцейськими навичок практичного застосування теоретичних знань щодо організації і тактики дій поліцейського при посиленні охорони та оборони адміністративної будівлі, а також психологічної готовності до дій в ситуаціях різного ступеню ризику.

Зокрема, під час проведення занять відпрацювали злагодженість дій особового складу, добового наряду та чергового по університету у разі виникнення надзвичайних подій.

Після проведеного заходу начальник відділу організації служби Олександр Кудрявцев підвів підсумки, звернув увагу на недоліки, які були виявлені у ході навчального тренування, провів додатковий інструктаж з курсантами, який допоможе ще більш чітко виконувати всі службові завдання при реагуванні на подібні ситуації у майбутньому. Зокрема, наголосив на тому що в сучасних умовах підготовки майбутніх правоохоронців необхідним є психоаналітичний підхід до протидії агресивності молоді. Актуальною є діюча у ДДУВС система практичних заходів та науково-практичних рекомендацій, яка буде спрямовувати будь-який рівень агресії в конструктивне русло.

 

 


921