БЕЗПЕКА ДОРОЖНЬОГО РУХУ – ЦЕ ЖИТТЯ!

Новини університету

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ доєднався до 6 Глобального тижня безпеки дорожнього руху. З 17 травня у закладі проходять тематичні лекції, тренінги та майстер-класи за участі практичних працівників поліції.

Курсанти факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування зустрілись із заступником командира 2-ї роти 3-го батальйону Управління патрульної поліції міста Дніпро капітаном поліції Іваном Векличем. Він провів виховну годину на тему «Безпека дорожнього руху – запорука життя».

Капітан Веклич працює у патрульній поліції з перших днів її заснування, тому як ніхто інший розуміє важливість безпеки на дорозі. Поліцейський переконаний, що обізнаність громадян у правилах та розуміння шляхів уникнення травмування – запорука збереження мільйонів життів.
Лектор розповів про випадки ДТП, свідком яких він був особисто. Надав корисні поради, як уникнути небезпечних ситуацій на дорозі.

У семінарі-тренінгу «Діяльність поліції щодо забезпечення безпеки дорожнього руху» взяли участь курсанти 2-го курсу факультету превентивної діяльності.

Викладачі кафедрі адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності В’ячеслав Гаркуша, старший викладач цієї ж кафедри Максимо Шевяков та завідувач навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності Олексій Бочковий.

До проведення семінару-тренінгу залучено практичних працівників – начальника сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 8 Дніпровського Управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області майора поліції Сергія Твердохліба та старшого інспектора цього ж підрозділу капітана поліції Миколу Слуцького.

З курсантами відпрацьовано навички виявлення, припинення та документування правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, оформлення матеріалів дорожньо-транспортних пригод, розшуку транспортних засобів, які зникли з місця ДТП чи якими незаконно заволоділи.

 

 


686