За крок до практичної діяльності: курсанти ДДУВС відпрацьовують типові службові ситуації

Новини університету

До повноцінної роботи в підрозділах Національної поліції готуються юнаки та дівчата, які навчаються за освітньо-професійною програмою «2 роки курсант – 1 рік слухач». Курсанти другого курсу факультету превентивної діяльності вже у серпні розпочнуть практичну діяльність під керівництвом діючих правоохоронців, а зараз вони активно відпрацьовують алгоритми реагування на правопорушення.

Свій досвід курсантам передають науково-педагогічні працівники кафедри тактико-спеціальної підготовки. Задля закріплення здобутих на заняттях вмінь і навичок в університеті проходять семінари-тренінги з тактики реагування на події, правопорушення та злочини.

Практикуми проходять на трьох локаціях: Вогневий рубіж», «Контакт із правопорушником» та «Увага, постраждалий!».

«Професійна діяльність поліцейського приховує різні небезпеки, реагувати на які законно та ефективно майбутніх офіцерів навчають впродовж всього періоду навчання в університеті. Втім не завжди можливо передбачити та осягнути всі можливі службові ситуації. Тому керівництвом закладу було прийнято рішення посилити практичну складову. Відтепер заняття для курсантів проходять по суботах, у ході яких вони відпрацьовують ще більше тактичних дій», – розповіла доцентка кафедри Оксана Мислива.

За допомогою використання різноманітних симуляцій травм і манекенів, спеціальних засобів та інтерактивного мультимедійного лазерного тиру «Рубін-У» статичні фабули трансформуються в реальність щоденної поліцейської діяльності. У такий спосіб курсанти відпрацьовують ситуації можливого фізичного та вогневого контакту, а також дорожньо-транспортної пригоди з наявністю постраждалих.

 

 


350