У ДДУВС влаштували екскурсію-подорож для старшокласників із Новомосковська

Новини університету

Учні 10-11 класів середньої загальноосвітньої школи № 2 (м. Новомосковськ) змогли відчути ритм життя багатопрофільного вищого навчального закладу Придніпров’я, пройшовши його основними локаціями: аудиторіями, тренінговими центрами, спортивними містечками та залами.

Проводили екскурсію заступник декана факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності підполковник поліції Олександр Царьов разом із курсанткою 1-го курсу цього ж факультету, головою відділу профорієнтаційної роботи та сприяння працевлаштуванню студентсько-курсантського самоврядування Єлизаветою Вільховою.

Першою станцією для гостей був плац університету, на якому щоранку курсанти займаються удосконаленням стройової підготовки. Олександр Царьов зазначив, що важливою для курсантів є стройова підготовка, бо саме вона дисциплінує, згуртовує та загартовує.

На другій локації абітурієнти спостерігали за тим, як проходить заняття з навчальної дисципліни «Алгоритм дій патрульних поліцейських у різних ситуаціях службової діяльності». Старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності капітан поліції Максим Шевяков наголосив на важливості вивчення даної дисципліни, а також розповів гостям, як проходить комплексний екзамен, який є допуском для подальшого проходження служби поліцейськими. Викладачі кафедри тактико-спеціальної підготовки капітан поліції Вадим Фурса та Сергій Большаков разом із курсантами продемонстрували, як саме проходить практичне заняття, відпрацювавши декілька сценаріїв у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та громадської безпеки. Учні дізналися про заходи примусу, познайомилися зі спеціальними засобами, які застосовуються поліцейськими для припинення правопорушення.

Третя станція – мультимедійний тир. Викладачі кафедри тактико-спеціальної підготовки Василь Поливанюк, Андрій Токар розповіли абітурієнтам про зброю та боєприпаси, що використовуються у діяльності Національної поліції. Після знайомства з озброєнням учні мали змогу виконати декілька вправ зі стрільби.

На четвертій станції – у спортивному залі ДДУВС викладач кафедри спеціальної фізичної підготовки Андрій Кириченко розповів майбутнім вступникам про особливості фізичної підготовки поліцейських та вимоги до осіб, які мають намір здобувати вищу освіту у закладах зі специфічними умовами навчання.

П’ятою локацією була кризова кімната, дружня до дитини, де викладачка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Віта Кононець розповіла про особливості проведення допиту малолітніх осіб у спеціально облаштованому тренінговому центрі.

Також учні побували в інтерактивній класній кімнаті, у якій здобувачі вищої освіти відпрацьовують сценарії припинення домашнього насильства. Старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Сергій Ігнатов розповів про особливості відпрацювання ситуаційних завдань поліцейськими у спеціально облаштованому тренінговому центрі.

Завершилась екскурсія спілкуванням абітурієнтів із завідувачкою відділу довузівської підготовки, профорієнтаційної роботи та сприяння працевлаштуванню випускників Владою Літошко, у ході якого старшокласники дізналися про умови вступу до закладу освіти, ЗНО та особливості подачі документів.

 

 


582