Практична стрільба рівня «senior»: для збірної ДДУВС відкриваються нові перспективи!

Новини університету

Вступний членський семінар-тренінг із практичної стрільби за участі досвідченого практика відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід організовано кафедрою тактико-спеціальної підготовки.

Заняття відбулося у рамках меморандуму про співробітництво, укладеного між Міністерством внутрішніх справ і громадською організацією «Всеукраїнська федерація практичної та високоточної стрільби».

Тренінг проводив інструктор Міжнародної конфедерації практичної стрільби (IPSC), майстер спорту України з практичної стрільби Микола Олексієнко. Свої навички під керівництвом практика вдосконалювали викладачі кафедри тактико-спеціальної підготовки, а також курсанти факультету органів досудового розслідування та стратегічних розслідувань.

Як зазначають викладачі кафедри тактико-спеціальної підготовки, семінар-тренінг направлений на вдосконалення навичок швидкісної підготовки до стрільби, ведення влучної стрільби по нерухомих та рухомих цілях, з різних положень, в обмежений час, а також із місця та безпосередньо в русі.

Особливістю заходу стало те, що за його результатами учасники тренінгу увійшли до Всеукраїнської федерації практичної та високоточної стрільби.

Старший викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки майор поліції Євген Зеленський зазначає: тепер для стрілків університету відкриваються нові спортивні перспективи.

«Участь у такому семінарі надасть можливість збірній ДДУВС брати участь у змаганнях із практичної стрільби різних рівнів. Так, цього року ми вперше долучимося до турніру «Кубок міністра внутрішніх справ України-2021», який проводиться серед команд закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання», – зауважує Євген Сергійович.

Викладач додає: саме за таким принципом відточують практичну стрільбу й правоохоронці у Європі та США.

«Правоохоронці з Європи та Америки теж входять до складу Міжнародної конфедерації практичної стрільби та постійно підвищують свою кваліфікацію», – підкреслює викладач.

 

 


735