Карантинна корупція: представники ДДУВС здобули призове місце у конкурсі творчих робіт!

Новини університету

Конкурс творчих робіт #КарантиннаКорупція триває. Серед призерів за рішенням журі – представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Подробиці – у нашому матеріалі.

Здобувачі вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ посіли 3 місце у категорії «Плакати» та отримали в якості нагороди ноутбук.

Своє бачення протидії корупції реалізовували ад’юнкт кафедри кримінального права та кримінології Юлія Рябчук, а також слухачка магістратури Євгенія Матвієнко у складі команди «Реформатори».

Учасники створили плакат «Відправимо корупцію на карантин», провівши аналогію між явищем корупції та епідемією. Розповідають: на збір інформації та реалізацію задуму витратили близько неділі.

«Перед нами постало завдання: виконати просвітницьку роботу щодо протидії корупції. Ключовою ідеєю плакату стало порівняння корупції з епідемією, адже явище корупції – це своєрідна епідемія XXI століття, з якою необхідно боротися. Як саме? Це ми і прописали на плакаті, додавши у рекомендації щодо протидії корупції епідеміологічну тематику, на кшталт «тримай антикорупційну дистанцію» тощо. Таким чином, ми нагадали суспільству про «вірус корупції» та методи боротьби з ним», – розповідає Юлія Рябчук.

Зазначимо, що конкурс організований Консультативною місією ЄС в Україні (КМЄС) спільно з Фундацією Ганса Зайделя. Згідно його умов, студенти надсилали для участі власні малюнки, відео та графічні роботи.

Конкурс тривав кілька місяців, за цей час до нього долучилися 14 закладів вищої освіти Міністерства внутрішніх справ. Загалом відділ КМЄС з питань протидії корупції отримав майже 100 робіт, які ретельно оцінювало професійне журі.

Як зазначають організатори, невдовзі розпочнеться другий етап конкурсу, переможців якого визначить відкрите голосування. На сторінках у соцмережах КМЄС розмістить 12 кращих робіт, серед яких – плакат Юлії Рябчук та Євгенії Матвієнко. Кожен матиме змогу проголосувати та підтримати свого фаворита.

 

 


610