Захист інтересів дітей та протидія насильству: психологи ДДУВС презентували ключові особливості роботи

Новини університету

У Дніпропетровській обласній прокураторі у форматі відеоконференції відбувся навчально-методичний семінар на тему «Організація діяльності прокурора з питань захисту інтересів дітей та протидії насильству в умовах законодавчих змін». Участь у заході взяли психологи Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Серед учасників обговорення – керівники окружних прокуратур, їх заступники та прокурори, які відповідають за напрям захисту інтересів дітей та протидії насильству, а також психологи.

Долучилися до семінару завідувач відділення психологічного забезпечення Сергій Вишневський та провідний фахівець Маргарита Зімборовська.

Фахівці ДДУВС у рамках семінару презентували доповідь на тему «Особливості комунікації з дитиною, яка постраждала від насильства. Психологічні аспекти допиту дитини».

«Основною метою проведення допиту у «Кризовій кімнаті, дружній до дитини» ДДУВС є зменшення повторної травматизації дитини у процесі опитування, як завдяки спеціальним методикам, так і завдяки технічному оснащенню», – підкреслив у своєму виступі Сергій Вишневський.

«Головне – розуміння психологічних особливостей спілкування з неповнолітніми в залежності від ситуації взаємодії та з урахуванням віку. Психолог може допомогти у розкритті злочину, за допомогою участі в інших процесуальних діях та за допомогою результатів психологічної роботи з використанням методики «Зелена кімната», – зауважила Маргарита Зімборовська.

 

 


270