Університет відкриває двері абітурієнтам – своїм майбутнім курсантам і студентам

Новини університету

День відкритих дверей відбувся у Дніпропетровському державному університету внутрішніх справ. У ході заходу старшокласники познайомилися з навчальним закладом та його життям, а також отримати відповіді на актуальні питання вступу.

Традиційно захід розпочався з зустрічі школярів із керівництвом закладу освіти. Начальник відділу кадрового забезпечення Андрій Іваниця роз’яснив алгоритм дій для вступу на навчання за державним замовленням. Зокрема, зупинився на питаннях формування особової справи, отримання направлення, проходження ВЛК та складання вступних іспитів.

Завідувачка відділу довузівської підготовки Влада Літошко познайомила юних гостей університету з особливостями навчання на підготовчих курсах.

Після сесії запитань-відповідей старшокласникам провели екскурсію територією навчального закладу.

Школярі та їхні батьки побували на кафедрі тактико-спеціальної підготовки. Там для них влаштували виставку службових автомобілів та різних видів вогнепальної зброї.

Співробітники кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії ознайомили гостей із роботою слідчо-оперативної групи на місці скоєння злочину, криміналістичною технікою, обладнанням слідчої валізи та роботою зі слідами на прикладі дактилоскопії.

На полігоні «Протидія організованій злочинності та корупції» відбулася демонстрація заняття з відпрацювання практичних навичок з проведення обшуку в службовому кабінеті з курсантами.

Як відточуються навички володіння вогнепальною зброєю та ведення влучного вогню показали гостям у центрі тактичної та вогневої підготовки на базі мультимедійного тиру «РУБІН-У».

У борцівському залі інструктори кафедри спеціальної фізичної підготовки продемонстрували спеціальні вправи кидкової техніки та захисту від погрози вогнепальною чи холодною зброєю.

Під керівництвом викладачів кафедри тактико-спеціальної підготовки абітурієнти отрималим практичні навички з надання допомоги пораненому та ознайомилися з базовими поняттями тактичної медицини.

У навчальній залі судових засідань школярі більше дізналися про професії судді, нотаріуса та юриста.

Кваліфіковані психологи надали поради абітурієнтам щодо свідомого вибору майбутньої професії, батькам рекомендували звертати увагу на схильності та таланти дитини.

На завершення гості університету познайомилися з умовами проживання та харчування в університеті, а також особливостями дозвілля курсантів і студентів.

 

 


575