Поліцейський квест як найбільш ефективний формат перевірки знань

Новини університету

Захист стажування у форматі поліцейського квесту вихідними проходив у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Підтверджували свої практичні навички курсанти факультетів органів досудового розслідування, стратегічних розслідувань та превентивної діяльності.

Формат поліцейського квесту для перевірки знань курсантів 3-4 курсів обрали невипадково: як розповідають фахівці, саме цей метод дозволяє моделювати практичні ситуації та пропонувати типові службові завдання поліцейського. Курсанти ж, вирішуючи такі завдання, підтверджують рівень засвоєння професійних компетентностей.

Так, курсанти факультету органів досудового розслідування у ході поліцейського квесту мали змогу перевірити свій рівень підготовки у сфері розслідування кримінальних правопорушень, а також додатково поспілкуватися з досвідченими слідчими та криміналістами.

Навички курсантів факультету стратегічних розслідувань також оцінювали не лише викладачі закладу, а й запрошені практики з управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, а також представники слідчих управлінь та міжрегіонального територіального підрозділу Державного бюро розслідувань.

Зокрема, курсанти факультету стратегічних розслідувань опрацьовували оперативну інформацію щодо діяльності організованої групи торгівців зброєю, а також організованої групи, діяльність якої пов’язана із наданням послуг у сфері грального бізнесу на комп’ютерних симуляторах. Також хлопці та дівчата закріпили навички складання відповідних процесуальних документів.

На факультеті превентивної діяльності захист стажування також відбувався за участі фахівців університету та представника управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Серед службових ситуацій, які змоделювали у якості перевірки знань та навичок – випадки домашнього насильства, протидію яким відпрацьовували в спеціально обладнаній інтерактивній квартирі, а також адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

За результатами поліцейського квесту всі курсанти продемонстрували навички високого рівня, яких вони набули за час навчання у ДДУВС та проходження стажування у практичних підрозділах Національної поліції України.

 

 


849