Ректор ДДУВС: «Підвищуємо рівень підготовки в галузі адміністративного, цивільного та кримінального судочинства!»

Новини університету

Меморандум про співпрацю сьогодні було укладено між Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ та Громадською організацією «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України».

Підписантами з обох сторін виступили ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко та Голова Правління АРССУ Дмитро Бездоля.

Метою укладення меморандуму стала співпраця та обмін інформацією, а також здійснення освітньої, наукової та практичної діяльності у сфері забезпечення верховенства права, вдосконалення освітнього процесу, набуття практичних навичок студентами.

Як зазначив ректор ДДУВС Андрій Фоменко, співпраця між двома організаціями дозволить вдосконалити освітній та науковий процес.

«Укладення меморандуму – це всебічна підтримка активних та ініціативних студентів та підвищення рівня підготовки у галузі адміністративного, цивільного та кримінального судочинства», – зауважив Андрій Євгенович.

У рамках співпраці передбачається розробка спільних наукових пропозицій щодо проєктів законів та інших нормативно-правових актів, робочих навчальних програм, а також проведення спеціальних консультацій щодо вирішення найбільш актуальних питань у сфері реалізації конституційного принципу верховенства права.

Зокрема, планується проведення спільних наукових досліджень з актуальних прав та свобод людини, охорони громадського порядку та безпеки, ювенальної превенції, забезпечення гендерної рівності, інтеграції гендерної складової в різних сферах суспільного життя та державного управління, а також організація спільних форумів, семінарів, круглих столів, вебінарів, майстер-класів, проведення конкурсів, реалізація спільних проєктів тощо.

 

 


329