Пам’ятаємо, вшановуємо, пишаємось

Новини університету

У День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни, який у світі відзначають 22 червня, здобувачі вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ переглянули український художній фільм режисера Валерія Шалиги «Далекий постріл».

«Фільм побудований на реальних фактах про воєнні роки, про жорстокість того часу. Ми маємо знати свою історію, постійно поповнювати знання, розуміти суть тих чи інших історичних фактів, їх значення для сьогодення та майбуття. Після перегляду таких фільмів відбувається переосмислення таких цінностей як свобода, дружба, патріотизм», – ділиться враженнями курсантка першого курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів стратегічних розслідувань Тетяна Клюкіна.

Юнаки та дівчата долучилися до всеукраїнської хвилини мовчання.

22 червня – одна з найскорботніших дат в історії усього людства. День початку масштабної та кровопролитної війни, яка тривала майже чотири роки, з 22 червня 1941 року до 8 травня 1945 року. Як відомо, війна з Німеччиною забрала десятки мільйонів людських життів. Вважається, що Червона Армія втратила 6,3 млн людей, які були вбиті та померли від поранень. 4,5 млн потрапили в полон і зникли безвісти. Жертвами німецьких загарбників ставали не тільки військові, але і ті, хто не ніс ніяких загроз: жінки, діти, хворі та люди похилого віку. Під час війни загинув кожен п’ятий українець.

 

 


322