Всеукраїнський круглий стіл до Дня державної служби України відбувся в ДДУВС

Новини університету

23 червня у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Державно-громадське партнерство у формуванні та реалізації публічної політики». Науково-практичний захід започаткований кафедрою управління та адміністрування символічно до Дня державної служби України.

Представники органів державної влади та місцевого самоврядування, експертного середовища та громадських об’єднань, освітянської спільноти України, здобувачі вищої освіти з різних регіонів України говорили про ключові проблеми у сфері публічного управління.

Учасників заходу привітала проректорка університету, докторка юридичних наук, професорка, Заслужений юрист України Лариса Наливайко: «Щиро бажаю всім учасникам круглого столу успіхів у реалізації поставлених завдань, творчого натхнення та позитивних емоцій від спілкування з однодумцями!».

«Трансформація державного в публічне управління підсилила його державно-громадську природу, створивши перманентний запит суспільства на нові професійні компетентності, як здатність до державно-громадського партнерства в процесах вироблення, реалізації та оцінювання публічної політики в площині перетину сфер управління», – у свою чергу наголосив завідувач кафедри управління та адміністрування Сергій Шевченко.

Під час роботи пленарного засідання із змістовими доповідями на актуальну тематику виступили науковці та практики, зокрема з Національної академії державного управління при Президентові України, НТУ «Дніпровська політехніка», Дніпропетровської облдержадміністрації та обласної ради, Дніпровської міської ради, Хмельницької міської ради, Запорізької міської ради, Якимівської ОТГ Запорізької області.

Після короткої перерви роботу круглого столу продовжили в дискусійних панелях.

За результатами обговорень будуть напрацьовані рекомендації для органів державної влади та закладів вищої освіти.

 

 


511