Тактика, тімбілдинг, домедична підготовка: яким був виїзд курсантів на полігон?

Новини університету

Комплексні заняття із відпрацювання тактичних навичок упродовж двох днів проходили на полігоні Національної гвардії України. Більше про специфіку заняття та враження майбутніх поліцейських з ДДУВС – у нашому матеріалі.

Формувати комплексні знання та навички необхідно не лише в теорії: у цьому переконані фахівці ДДУВС. З цією метою для курсантів влаштували виїзд на полігон, де хлопці та дівчата мали змогу спробувати власні сили у різноманітних тактичних ситуаціях.

Зокрема, відпрацьовувалося ведення тактичних дій у складі бойових груп і відділень.

Перш за все, відбувся детальний інструктаж. До курсантів звернувся помічник ректора Володимир Ковбаса, який наголосив на необхідності дотримання техніки безпеки, особливо під час відпрацювання вправ зі зброєю, а також беззаперечного виконання командирських наказів на полігоні.

У рамках виїзного заняття для курсантів влаштували марш-кидок. Разом із майбутніми правоохоронцями відстань долали їхні наставники.

Далі за планом – відпрацювання тактичних прийомів у комплексі з фізичними навантаженнями, а також вправ із застосуванням зброї.

Влаштували для курсантів і заняття з тактичної медицини, де вони мали змогу відпрацювати застосування турнікетів при зупинці критичної кровотечі.

Здобули новий досвід і в рамках тімбілдингу, виконавши вправу на довіру. Так, необхідно було впасти на руки команди з висоти у 2 метри. Головне завдання – покращити навички взаємодії членів команди у різноманітних нетипових ситуаціях, а також підвищити рівень особистої відповідальності за результат.

«Спека частково ускладнювала процес виконання завдань на полігоні, але завдяки бойовій атмосфері додаткове навантаження майже не відчувалося, навпаки: загартовувало наше тіло й дух. Дуже сподобалася вправа зі стрільби. І взагалі, кожного з нас переповнювали емоції, але ми продовжували чітко виконувати завдання», – розповідає курсантка факультету превентивної діяльності Єлизавета Вільхова.

 

 


665