Конституційні цінності в офіційних текстах презентували студентам ДДУВС!

Новини університету

Тематична виставка-презентація «Конституційні цінності в офіційних текстах та правовій доктрині: з нагоди 25-ї річниці прийняття Конституції України» відкрилася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Участь у заході взяли науково-педагогічні працівники кафедри загальноправових дисциплін та студенти юридичного факультету.

Виставку-презентацію відкрила проректорка ДДУВС Лариса Наливайко.

«Роль Конституції України як основного закону неможливо переоцінити для розвитку громадянського суспільства та правової держави. Для будь-якої демократичної країни прийняття конституції є важливим кроком, проте ще більше значення має реалізація її положень. Сьогодні продовжуються дискусії щодо модернізації головного документа нашої держави, й науково-педагогічні працівники нашого закладу вищої освіти є активними учасниками цього процесу. Адже відповідність положень Конституції викликам сьогодення – гарантія забезпечення прав та свобод людини і громадянина в Україні», – зазначила Лариса Романівна.

Зокрема, проректорка акцентувала увагу на ретроспективі формування українського конституціоналізму, згадала про Конституцію Пилипа Орлика 1710 року та подальші конституційні акти та наголосила на тому, що все це мало потужний вплив на розробку сучасної Конституції України.

У рамках виставки відбулося нагородження кращих членів наукового гуртка кафедри загальноправових дисциплін «Актуальні проблеми конституційного та адміністративного права».

За високі наукові досягнення та активну участь у роботі наукового гуртка кафедри загальноправових дисциплін юридичного факультету, а також з нагоди відзначення 25-ої річниці Конституції України, грамотою нагороджено таких студентів: Софію Книш, Катерину Родь, Веніаміна Миропольського, Аліну Вербицьку, Марію Землянко, Гліба Павловського, Валерію Медину, Уляну Шемет, Анастасію Мухай, Аліну Проценко, Аллу Смоляр, Софію Бідняк, Лілію Шакало, Анастасію Кузнєцову, Катерину Хмеленко.

Зазначимо, що члени гуртка систематично посідають призові місця на міжнародних та всеукраїнських конкурсах наукових та творчих робіт, публікують свої роботи у фахових юридичних журналах, беруть участь у конференціях тощо. За результатами роботи гурток кафедри уже понад 10 років поспіль посідає перше місце у рейтингу наукових гуртків закладу.

У рамках виставки презентовано унікальні академічні видання з конституційного права, монографії, підручники, посібники, словники тощо як українських, так і зарубіжних науковців. Студенти та всі бажаючі також мають змогу переглянути періодичні видання, збірники нормативно-правових актів, наукових праць, матеріали наукових конференцій та інші.

 

 


527