Іспит у форматі квесту: про особливості державної атестації на факультеті превентивної діяльності

Новини університету

Курсанти факультету превентивної діяльності ДДУВС нещодавно пройшли державну атестацію на здобуття освітнього рівня «бакалавр». Майбутні лейтенанти поліції складали іспит із використанням елементів поліцейського квесту.

Оцінювали результати іспиту з навчальної дисципліни «Адміністративна діяльність Національної поліції» практики. Так, рівень знань та навичок курсантів перевіряв начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області полковник поліції Сергій Мороз.

У ході іспиту з елементами поліцейського квесту курсанти виконували тестові завдання, складали документацію у справі про адміністративне правопорушення, а також вирішували, як діяти у нестандартних службових ситуаціях.

Цього року різноманіття тематик поліцейського квесту було збільшено до 18 фабул із прикладами поширених службових ситуацій у роботі поліцейських підрозділів превентивної діяльності.

Завдання курсанти виконували на 5 робочих локаціях: «Полігон запобігання та протидії домашньому насильству», «Альтанка біля медико-санітарної частини – громадське місце», «Тактичне містечко», «Транспортний полігон» та «Кризова кімната, дружня до дитини».

Представники факультету зазначають: такий формат дозволяє органічно поєднати теорію і практику, а також наблизити курсантів до реалій поліцейської діяльності.

Наприкінці державної атестації викладачі та запрошений практик підбили підсумки та обговорили з курсантами типові помилки. Надали і декілька ключових рекомендацій для подальшої практичної діяльності.

 

 


459