У ДДУВС – happy end курсантської історії!

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ сьогодні відбувся випуск. 47 слухачів, які навчалися за програмою «2 роки курсант – 1 рік слухач», а також 212 курсантів отримали дипломи про вищу освіту та були посвячені у захисники правопорядку. Подробиці – далі.

Цього дня вони чекали з нетерпінням та приємним хвилюванням. Від самого ранку випускники з факультетів стратегічних розслідувань, органів досудового розслідування та превентивної діяльності збираються на плацу закладу. Сьогодні – початок нового життєвого етапу, урочистий випуск з університету.

Підтримати молодь завітали рідні та друзі.

Серед почесних гостей урочистого заходу – т.в.о. заступника начальника Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Олександр Лапко, начальник Центрального територіального управління Національної гвардії України генерал-лейтенант Володимир Гордійчук, начальник Головного управління ДСНС України в Дніпропетровській області генерал-майор служби цивільного захисту Андрій Кульбач, заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Іван Начовний, начальниця управління взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ірина Федорчук, начальник відділу антикорупційної політики та прав людини Дніпропетровської обласної ради Олександр Свіренко, директор департаменту громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міської ради Олександр Чудновський, заступник начальника Головного управління Національної поліції України в Дніпропетровській області полковник поліції Юрій Небеський, заступник начальника Дніпропетровського управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України підполковник поліції Василь Бокоч, т.в.о. начальника ГУНП в Запорізькій області полковник поліції Олег Смирнов, т.в.о. начальника управління кадрового забезпечення ГУНП в Запорізькій області Павло Брусенський, начальник державної установи «Територіальне медичне об’єднання МВС України в Дніпропетровській області» Дмитро Шаповалов, Архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон.

Церемонія випуску розпочинається із вітальних слів ректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковника поліції Андрія Фоменка.

«Шановні випускники, за роки навчання ви здобули глибокі теоретичні знання, практичні навички, відмінну фізичну спеціальну підготовку – все те, що необхідно для успішного виконання професійних обов’язків. Для кожного з вас випуск – це важливий етап вашої біографії, початок професійного шляху. Сьогодні у вас є молодість, енергійність, знання та всі можливості успішно служити та професійно зростати в лавах Національної поліції України», – зазначив Андрій Євгенович.

Зокрема, ректор акцентував увагу, що цього року в стінах ДДУВС вперше відбувся випуск курсантів новоствореного факультету стратегічних розслідувань. Зазначимо, що спеціальність є унікальною, а факультет – єдиний в Україні.

Привітав курсантів із випуском т.в.о. заступника начальника Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Олександр Лапко.

«Попереду у вас – велике професійне плавання, у якому, запевняю, не буде легко, але точно буде цікаво. Ви обрали непростий шлях: важливо не просто втілити отримані знання на практиці. Набагато важливіше не втратити віри у власні сили, зміцнити впевненість у власному виборі, не зрадити цінностям і принципам», – зауважив Олександр Віталійович.

У рамках заходу всі присутні вшанували хвилиною мовчання поліцейських, які загинули при виконанні службових обов’язків. Курсанти поклали квіти до пам’ятника загиблих правоохоронців.

Настав довгоочікуваний момент: випускникам ДДУВС, які отримали дипломи освітнього ступеня «Бакалавр» з відзнакою, присвоєно перше спеціальне звання «старший лейтенант поліції». Дипломи курсантам вручив ректор Андрій Фоменко.

Усі випускники отримали дипломи про закінчення вищої освіти.

Відбулася і традиційна церемонія прощання з прапором університету.

Курсанти також отримали вітання з випуском від колегії Міністерства внутрішніх справ України.

Наприкінці заходу випускники прокрокували урочистим маршем, влаштувавши традиційний монетний дощ.

Своїми враженнями поділилися випускники.

«Сьогодні кожен відчуває і радість, і смуток водночас, адже розуміємо: 4 роки навчання не почнуться спочатку. Та для нас розпочинається новий етап, довгий шлях, де нам неодмінно стануть у пригоді всі знання та навички, які ми здобули в стінах Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ», – коментує випускниця факультету органів досудового розслідування Віолетта Рец.

 

 


1 137