ДО ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ВНУТРІШНІХ СПРАВ ЗАВІТАЛИ ПРЕДСТАВНИКИ ІНОЗЕМНОЇ ДЕЛЕГАЦІЇ НАТО

Новини університету

6 липня в рамках робочого візиту до Дніпра делегація експертів НАТО на чолі з офіцером канадської Об’єднаної оперативної групи «Україна» (Операція «ЮНІФАЄР») капітаном Метью Дж. Стоунером відвідала Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ.

Робочу зустріч провели проректор ДДУВС Лариса Наливайко та помічниця ректора з гендерних питань Ірина Грицай. Обговорили питання включення ДДУВС до процесу формування єдиної багаторівневої системи професійної освіти у секторі безпеки і оборони за стандартами НАТО, впровадження стандартів Альянсу в освітню і наукову діяльність, співпрацю з Представництвом НАТО в Україні.

Лариса Наливайко представила експертам НАТО основні переваги та досвід Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ у формуванні правоохоронців за кращими стандартами та напрацюваннями НАТО. Делегації представили полігони ДДУВС, що використовуються з цією метою. Зокрема, гості побували у залі судових засідань, навчальному полігоні «Кризова кімната дружня до дитини», інтерактивній класній кімнаті з протидії домашньому насильству.

Окрему увагу звернули на психотренінговий комплекс ДДУВС, де психологи надають допомогу ветеранам ООС та особам, які постраждали внаслідок конфлікту. Обговорили перспективи підвищення кваліфікації психологів університету щодо роботи з військовослужбовцями на основі тренінгових проєктів НАТО.

Міжнародні заходи, присвячені інтеграції до НАТО, неодноразово проводились за ініціативи ректора ДДУВС Андрія Фоменка. У ході зустрічі було обговорено подальше проведення наукових досліджень з проблем інтеграції України до НАТО, зокрема, і питань забезпечення гендерної рівності в секторі безпеки і оборони, визначено потенціал наукових лабораторій ДДУВС, зокрема Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності.

Інтеграція України до НАТО є пріоритетом для нашої держави, тому ДДУВС включений до реалізації відповідної політики. На цьому акцентували увагу представники ДДУВС у ході зустрічі.

За результатами зустрічі були обговорені подальші ключові перспективи співпраці. Також радник з гендерних питань оперативно-тактичної групи «Україна» (Операція «ЮНІФАЄР»), капітан Метью Дж. Стоунер зазначив, що планує розробити для України стандартизовану освітню програму для воєнних кадетів, щоб зрозуміти гендерні стереотипи та упередженості. В рамках запланованої роботи представник НАТО запропонував співпрацю Дніпропетровському державному університету внутрішніх справ у вересні 2021 року щодо участі в спільному вокркшопі, який об’єднає представників закладів вищої освіти з усієї України з метою планування освітньої програми.

 

 


513