Тренінг ОБСЄ для психологів безпекової сфери стартував у ДДУВС

Новини університету

Дніпропетровській державний університет внутрішніх справ вже вдруге приймає команду учасників тренінгу, тренерів та представників ОБСЕ у своїх стінах у рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Розбудова тренінгових спроможностей Міністерства внутрішніх справ України з психологічного супроводу в екстремальних ситуаціях», який реалізується за підтримки Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

Мета проекту – вдосконалення психологічного забезпечення в діяльності психологів всіх структур МВС. Важливість та актуальність курсу психологічного супроводу в надзвичайних ситуаціях підкреслюється участю в тренінгу представників Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, медичних закладів та закладів вищої освіти.

Захід відкрив ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко.

«Проєкт міжнародної технічної допомоги «Розбудова тренінгових спроможностей Міністерства внутрішніх справ України з психологічного супроводу в екстремальних ситуаціях», який реалізується за підтримки Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, має реальну дієву мету в напрямку вдосконалення психологічного забезпечення в діяльності психологів», – зазначив він.

Зокрема, Андрій Євгенович акцентував увагу на тому, що Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ проводить активну роботу у даному напрямі. «Значним досягненням у контексті модернізації навчального процесу вважаємо створення на базі університету сучасних тренінгових центрів, один з яких відкритий за підтримки ОБСЄ в Україні», – сказав ректор і запевнив, що університет і надалі надаватиме необхідну фахову допомогу в межах започаткованого представництвом ОБСЄ і МВС України проєкту.

Керівник проєкту «Безпека людини» Координатора проєктів ОБСЄ в Україні Лілія Грудко зазначила: «Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ вже впродовж багатьох років виступає партнером у нашій різноманітній діяльності, зокрема у сфері протидії домашньому насильству. У минулому році ми залучали курсантів закладу до квесту з протидії торгівлі людьми. Дуже приємно, що молодь швидко вчиться та легко сприймає інтерактивні методи навчання». Спікерка познайомила присутніх з програмою «Безпека людини (Україна)», а також анонсувала проведення квестів та літніх шкіл у сфері протидії домашньому насильству та торгівлі людьми для студентської молоді закладів вищої освіти».

Національний менеджер проєктів Координатора проєктів ОБСЄ в Україні Сергій Гриненко висловив зацікавленість у подальшій співпраці з ДДУВС у межах розпочатого проєкту.

Знаковість тренінгу підкреслив головний спеціаліст відділу психологічного забезпечення Департаменту персоналу Міністерства внутрішніх справ В’ячеслав Гриценко.

«Відповідно до Плану основних заходів Міністерства внутрішніх справ запланований другий етап реалізації проєкту з Координатором ОБСЄ в Україні на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Цей проект також знайшов підтримку в Кабінеті Міністрів України. Зокрема, постановою кабміну № 534 від 26 травня 2021 року запланована розробка положення та порядку проведення психопрофілактичної роботи в системі МВС, центральних органах виконавчої влади та закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських. Міністерство буде продовжувати партнерство в цьому напрямку з Координатором ОБСЄ в Україні», – зауважив В’ячеслав Гриценко.

Свої презентації представили експерти ОБСЄ з питань психологічної реабілітації Людмила Царенко та Марина Маліновська. Зокрема, експерти наголосили на доцільності запозичення іноземного досвіду в цій сфері, зокрема досвіду Хорватії.

Тренінг триватиме впродовж 5-ти днів, він складається із конкретних практичних вправ та покликаний удосконалити професійну компетентність фахівців зі сфери психологічного забезпечення.

Офіційне завершення заходу із врученням сертифікатів учасникам відбудеться 16 липня у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

 

 


956