Студенти ДДУВС проводять літо з користю

Новини університету

У Третьому апеляційному адміністративному суді проведено День відкритих дверей. Студенти 1 та 2 курсу юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у пізнавальній екскурсії.

Зустріла студентів суддя-спікер Наталія Бишевська. Вона розповіла здобувачам вищої освіти про те, що таке адміністративне судочинство та які завдання виконують адміністративні суди в Україні.

Суддя спілкувалася зі студентами про резонансні справи, які розглядаються у суді, та про курйозні випадки, які бувають під час судових засідань через неадекватну поведінку деяких осіб, які беруть участь в засіданнях.

Студенти активно ставили питання про те, чи важко працювати суддею, що необхідно, щоби зайняти цю посаду, а також про те, як саме реформування судової системи впливає на всю судову гілку влади.

Під час зустрічі студенти дізналися про роботу відділу документального забезпечення суду (канцелярія), яку провела начальник відділу Олена Шмигленко. Вона також ознайомила відвідувачів з процедурою відправки судової кореспонденції та особливостями спілкування працівників відділу з відвідувачами суду.

Завдяки постійній співпраці Третього апеляційного адміністративного суду з ДДУВС, де навчаються майбутні юристи, велика кількість студентів, які обрали для себе цю спеціальність, мають чудову можливість відвідувати суд та судові засідання, проходити практику у суді та у майбутньому стати працівником судової установи.

 

 


626