Курсантка ДДУВС виявила дніпрян з наркотиками

Новини університету

Вчасно опинитися у тому місці і в той час, проявити пильність і рішучість! Це про курсантку 2 курсу факультету кримінальної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Віру Дубченко, яка виявила двох шукачів наркотиків.

Сталося це у Дніпрі, на вулиці Набережна Заводська, у парку Молоді. Дівчина, будучи у відпустці, прогулювалася там разом із товаришами, співробітниками поліції, які теж на той час були поза службою. Раптом молоді люди помітили, як двоє осіб нервово сіпалися туди-сюди біля кущів і щось шукали.

За словами курсантки, жінка та чоловік поводили себе досить підозріло, голосно сперечалися, поводилися збентежено та розгублено. «Ми відразу зрозуміли, що ці люди шукають закладки наркотиків. Викликали поліцію і далі вже діяли по ситуації. Ми розуміли, що нам треба вивести шукачів на чисту воду та вжити відповідних заходів по їх затриманню до приїзду патрульних», – розповіла Віра Дубченко.

Курсантка з товаришами підійшли ближче, показали службові посвідчення і попросили продемонструвати знайдену річ. Чоловік показав ключницю, у якій був паперовий сліп-пакет з речовиною зеленого кольору рослинного походження, схожу на наркотичну.

Через 5 хвилин на місце події прибули патрульні, які викликали слідчо-оперативну групу відділення № 3 Дніпровського районного управління поліції. Ключниця була вилучена з землі в присутності двох понятих. Слідчий опитав осіб на місці – громадяни визнали свою провину.

«Я багато разів допомагала людям, коли комусь ставало зле на вулиці чи у громадському транспорті. Свій вчинок не вважаю якимсь особливим. Ми – майбутні працівники поліції. Наше покликання – виявляти правопорушення, діяти так, як того вимагає Закон про Національну поліцію України. Тож я вчинила так, як мала вчинити. Переконана, кожен мій одногрупник зробив би теж саме», – сказала курсантка ДДУВС.

 

 


879