Психологічні травми в екстремальних ситуаціях: психологи безпекової сфери удосконалили професійні компетентності

Новини університету

У Дніпрі завершився п’ятиденний тренінг «Психологічний супровід в екстремальних ситуаціях». Захід ініційований Міністерством внутрішніх справ і проводився за підтримки Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

Учасниками тренінгу стали представники Департаменту персоналу МВС України, Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, закладів вищої освіти системи МВС.

Тренерами виступили експерти Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

Вручення сертифікатів відбулося у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Відкрив захід ректор університету підполковник поліції Андрій Фоменко. Він зазначив, що тема психологічного супроводу в екстремальних ситуаціях наразі дуже актуальна, а проведення таких заходів сприяє вдосконаленню психологічного забезпечення в діяльності психологів. «Удосконалення професійної компетентності фахівців цієї сфери на підставі вирішення конкретних практичних вправ, вивчення зарубіжних напрацювань у цій сфері – це безцінний досвід для нас. Хочу підкреслити, що Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ і надалі надаватиме фахову допомогу в межах реалізації зазначеного проєкту», – сказав він.

Сертифікати учасникам тренінгу вручили ректор ДДУВС Андрій Фоменко та Національний менеджер проєктів Координатора проєктів ОБСЄ в Україні Сергій Гриненко. Вони побажали всім учасникам успішного застосування отриманих знань у своїй професійній діяльності.

Нагадаємо, тренінг ОБСЄ для психологів безпекової сфери стартував у ДДУВС 12 липня. Його мета – удосконалення професійних комптентностей фахівців зі сфери психологічного забезпечення.

Тренінговий курс направлений на опанування фахівцями (психологами) новітніх знань та практичних навичок щодо роботи з психічними травмами, які виникають внаслідок впливу на людину в екстремальних ситуаціях.

Учасники заходу відпрацювали сучасні методи зняття емоційного напруження, боротьби зі стресом шляхом роботи з власним тілом.

Експерти ОБСЄ навчали психологів силових відомств дієвим методам, відпрацьовуючи практичні навички психотерапевтичних втручань.

Особливістю цього курсу стало поєднання теоретичного блоку інформації з практичним відпрацюванням методів. Кожний фахівець отримав можливість перевірити ефективність вказаних методів на собі.

Своїми враженнями від тренінгу поділилися організатори та учасники.

 

 


755