Підготовка до студентського життя оголошується відкритою!

Новини університету

Студентство – омріяне слово для тисяч цьогорічних абітурієнтів. Але коли довгоочікувані пари, семінари та практики стають усе ближчими, виникає безліч запитань: що чекає попереду, яким буде перший курс, і, найголовніше – як підготувати себе до цілком нового життєвого етапу? Спробуємо розібратися разом зі студентами 2 курсу юридичного факультету – Катериною Хмеленко та Микитою Федорчаком.

ТОП-3 поради від другокурсника?

Катерина: насамперед налаштувати себе читати багато допоміжної літератури. Для того щоби отримувати якісну освіту, необхідно аналізувати різноманітні книги та підручники. Досить велику кількість посібників розробляють викладачі ДДУВС, їх можна знайти в електронному репозитарії, на сайті університету.

Друга порада – підготувати одяг у діловому стилі. Попереду чимало різних заходів, тож діловий дрес-код не завадить.

І третє – ознайомитися з інфраструктурою університету. Це допоможе швидше зорієнтуватися та легше адаптуватися до нового закладу. Де знайти тренажерну залу, де можна поїсти, де є доступ до комп’ютера та інтернету, – все це потім знадобиться.
Микита: у кожного першокурсника має бути декілька лайфхаків. У мене вони теж є, тож, готовий ними поділитися.

Порада № 1 – мати активну життєву позицію, жагу до нових знань та розвитку, а інакше навіщо ти вступив до провідного юридичного закладу області?

Порада № 2 – брати участь у студентському самоврядуванні. Випробуйте себе у складі студентської ради факультету чи університету, це обов’язково дасть гарний результат у плані саморозвитку.

Що на першому курсі для студента найважче?

Катерина: Організувати свій час. І тут краще навіть записувати свої плани, щоби все встигнути і нічого не переплутати.

Микита: найважче – звикнути до нової системи оцінювання, зрозуміти, що таке ІР/СР, та як саме вони відрізняються, а ще перестати називати викладачів «вчителями».

Які найкращі звички першокурсника можеш виокремити для себе?

Катерина: краща звичка, як на мене – правильне планування часу. Важливо розпланувати кожну деталь: коли прокинутися, щоби вчасно дістатися до університету, коли виконувати завдання, коли відпочивати.

А ще важливо не полишати власне хобі! Я переконана: навчання буде ефективним лише тоді, коли ви займаєтеся цим із задоволенням. А для цього варто навчитися гармонічно поєднувати університет та хобі. Ось так ви і будете отримувати заряд енергії для засвоєння нового матеріалу.

Микита: завжди перепитувати, якщо щось незрозуміло, адже потім буде складніше виконати те чи інше завдання. А ще гарна звичка – не запізнюватися на заняття. Я вже давно помітив: пунктуальним людям в суспільстві довіряють більше!

 

 


389