Квінтесенція волі

Новини університету

У Дніпрі відбулася прем’єра першої української спортивної драми про боротьбу паралімпійки, викладачки кафедри фізичного виховання Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Оксани Ботурчук. Фільм «Пульс» презентували у «МОСТ-кіно». Докладніше про захід – у матеріалі.

Привітати Оксану Ботурчук із прем’єрою завітали рідні, друзі, колеги.

Серед гостей заходу – ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко.

«У нашому університеті працює унікальна спортсменка, яка постійно мотивує курсантів та студентів власним прикладом. Вона вчить завжди йти до своєї мети, не зупинятися на досягнутому та завжди пам’ятати: коли взявся за справу, маєш довести її до кінця. Взагалі мотивація необхідна будь-кому, а особливо – молоді, яка лише проходить через формування особистості», – зазначив Андрій Євгенович.

Сама Оксана Ботурчук розповідає: фільм виявився справді дуже мотиваційним.

«Усе почалося з того, що мені зателефонував режисер Сергій Чеботаренко та розповів, що натрапив на мою історію в Інтернеті. Його настільки вразив мій професійний та життєвий шлях, що він вирішив зняти спортивну драму. Дуже вдячна йому та всій команді, а також рідним, які підтримували мене», – підкреслила спортсменка.

Оксана Ботурчук – п’ятикратна срібна та бронзова призерка Літніх параолімпійських ігор 2008, 2012 та 2016 років. Мотиваційна кінострічка режисера Сергія Чеботаренка розповідає проникливу історію складного та деколи трагічного шляху, який проходила жінка на шляху до своєї мрії.

Сюжет заснований на реальних подіях: спортсменка, яка вже подає великі надії у легкій атлетиці, потрапляє у жахливу автокатастрофу, внаслідок якої майже повністю втрачає зір. Але сильна духом дівчина продовжує тренуватися, не зупиняючись ні перед чим, бо мріє стати олімпійською чемпіонкою.

Зазначимо, що фільм «Пульс» вже здобув ряд престижних кінонагород, серед яких – перемога у номінації «Найкращий фільм» та «Найкраща режисура» на фестивалі Flathead Lake International Cinemafest.

Наступною фестивальною спробою фільму стане Richmond International Film Festival, який відбудеться у вересні 2021 року.

Фільм «Пульс» вже доступний для перегляду в кінотеатрах країни.

 

 


435