Обличчя злочинності в регіоні за 30 років Незалежності України: що змінилося?

Новини університету

Завідувач кафедри кримінально-правових дисциплін Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Володимир Шаблистий виступив в якості експерта у програмі 34 телеканалу «Злочин і покарання», приуроченої до 30-ї річниці Незалежності України.

Зокрема, фахівець розповів, як змінювалося обличчя злочинності на Дніпропетровщині починаючи з 1990-х років, та надав оцінку криміногенній ситуації регіону, що склалася на сьогодні.

Так, Володимир Шаблистий підкреслив, що на ріст злочинності в області вплинули військові події в зоні ООС та безпосередньо 6 хвиль мобілізації у країні.

«Дніпропетровська область – чи не єдина в Україні, яка упродовж всіх 6 етапів Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» виконала плани на 100%. Це призвело до відповідних наслідків. Саме на Дніпропетровщині маємо найбільшу кількість вбитих, осіб, які отримали інвалідність, а також засуджених до умовного терміну за ухилення від мобілізації. Можемо з впевненістю говорити: сьогодні, враховуючи окупацію частини Донецької області, яка була найбільш криміногенною в Україні, перше місце за всіма показниками злочинності займає саме Дніпропетровщина», – розповів Володимир Вікторович.

 

 


774