До курсантського життя приготуватися: поради від другокурсників!

Новини університету

Якщо ти – першокурсник, який от-от познайомиться із Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ зсередини, вітаємо: цей матеріал точно стане тобі у нагоді. Ми поспілкувалися із курсанткою факультету превентивної діяльності Інною Трутень та курсантом факультету органів досудового розслідування Владиславом Балабановим. До вашої уваги – найкорисніші лайфхаки для першокурсника.

Наскільки справдилися очікування від першого курсу?

Інна: перший рік навчання для мене пройшов дуже швидко та цікаво. Університет подарував багато нових знайомств і можливостей. І взагалі мої очікування виправдалися, адже навчання на факультеті превентивної діяльності допомогло мені зрозуміти, що я зробила правильний вибір.

Владислав: коли я тільки вступив в ДДУВС, думав що буде набагато важче, аніж виявилося. Насправді перший рік навчання пройшов досить цікаво та насичено завдяки гарному колективу, підтримці друзів і наставників.

Що для курсанта-першокурсника найважче?

Інна: для мене найважче було звикнути до нового розпорядку дня та до постійних фізичних навантажень. Але завдяки гарному колективу та новим друзям швидко звикаєш до курсантського життя.

Владислав: це період адаптації, який триває упродовж табірного збору. Необхідно звикнути до думки, що почався абсолютно новий етап життя, і що бути курсантом – не просто носити форму, а й дотримуватися дисципліни, постійно розвиватися, щодня готувати себе до професійної діяльності. До того ж, тобі пропонують новий розпорядок дня, і він дуже насичений, але звикнути до нього не так важко, як здається на перший погляд.

Розкажи про ТОП-3 лайфхаки для першокурсника.

Інна: по-перше, звикайте до чіткого розпорядку. Таким чином, під час табірного збору вам буде значно легше увійти в новий ритм. По-друге, починайте тренуватися вже зараз: фізична підготовка є надважливою для курсанта. По-третє, будьте відкритими, знайомтеся, знаходьте нових друзів серед однокурсників – і адаптація пройде дуже швидко та легко!

Владислав: перш за все, слухатися командирів під час табірного збору, а також дотримуватися університетської дисципліни. По-друге, не відкладати навчання на потім, адже надолужити все дуже важко. І по-третє, не хвилюватися, все буде добре!

 

 


968