Привіт, курсантське життя: як у ДДУВС проходить табірний збір-2021?

Новини університету

Минув тиждень від початку офіційного відкриття так званого «курсу молодого бійця» у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Тож, які вони, перші підсумки? Ми поспілкувалися з першокурсниками та дізналися, як проходить цьогорічний табірний збір, та які враження від нового життєвого етапу у його безпосередніх учасників.

Підйом о 6-й ранку, обов’язкова зарядка, сніданок та заняття зі стройового вишколу на плацу, – саме так розпочинається кожний ранок першокурсників під час табірного збору.

Головна мета такого спецкурсу – максимально занурити хлопців та дівчат у курсантське життя, а також ознайомити їх з теорією та основами фізичної і стройової підготовки.

Курсант факультету превентивної діяльності Владислав Соловей зазначає: після навчання у військовому ліцеї табірний збір не здається надто складним.

«Я знав, що буду вступати саме сюди, адже тут незалежно від факультету з тебе роблять справжнього професіонала, представника поліцейської еліти України. Моє рішення підтримав тато, адже він теж працівник поліції. Попереджав мене, що буде важко, але це моя дитяча мрія – стати правоохоронцем. А мріям властиво здійснюватися!» – розповідає першокурсник.

Серед дисциплін, які вивчають курсанти – толерантність та недискримінація в роботі поліцейських, антикорупційне законодавство, стресостійкість, взаємодія з населенням на засадах партнерства тощо.

«Спочатку все здається незвичним, але до нового графіку звикаєш досить швидко. Мені дуже подобаються фахові дисципліни, особливо цікаво обговорювати з колегами теми толерантності та недискримінації у роботі поліцейського. У майбутньому хотіла би працювати з дітьми, бути ювенальним поліцейським. Дітлахи – не до кінця сформовані особистості, а тому з ними треба бути максимально підготовленим та обережним», – розповідає курсантка факультету превентивної діяльності Анастасія Коваль.

Окрема увага приділяється тімбілдингу. Для цього з курсантами працюють професійні психологи, які мають на меті навчити молодь швидко адаптуватися до нових умов, підвищити рівень психологічної обізнаності та сформувати стійку систему взаємовідносин у колективі.

Так, психологи пропонують першокурсникам різні формати вправ та тренінгів, які дозволяють легко налагодити контакт у колективі та згуртуватися у єдину команду.

Нагадаємо, табірний збір-2021 триватиме до 20 серпня. За результатами здобутих знань та навичок першокурсники складатимуть заліки, після чого у разі успішного закінчення спецкурсу отримають курсантські погони та невдовзі розпочнуть свій перший навчальний рік у закладі.

 

 


605