Омріяні курсантські погони вручено!

Новини університету

Сьогодні у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ урочисто завершився традиційний табірний збір. 500 першокурсників пройшли двотижневий експрес-курс із занурення у курсантське життя та, склавши заліки, отримали погони. Докладніше про захід – у нашому матеріалі.

Вони від самого ранку вже вишикувалися на плацу. Сьогодні – важливий день для тих, що нещодавно лише попрощався зі шкільною партою: вручення курсантських погонів та офіційний початок правоохоронної служби.

Із вітальними словами до першокурсників звернувся ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко.

«Сьогодні у вашому житті відбувається важлива подія – закінчення табірного збору. Саме з цього дня розпочинається ваш дорослий, самостійний, виважений шлях до нових знань, звершень та професійного становлення на благо України. Ви отримуєте курсантські погони, що символізують ваш гідний вибір та впевнений крок у майбутнє», – зазначив Андрій Євгенович.

І ось він, найбільш довгоочікуваний момент: вручення першокурсникам курсантських погонів. До церемонії долучився ректор Андрій Фоменко та відповідальні офіцери.

Після цього пролунала команда: «Погони пристебнути!»

У рамках заходу відбулося нагородження переможців спортивних змагань, які проводилися під час табірного збору.

Так, найкращою у загальному заліку стала команда факультету превентивної діяльності.

Окрім цього, за підсумками стройового огляду під час табірного збору кращим було визнано факультет стратегічних розслідувань.

Курсанти не приховують емоцій: табірний збір дався нелегко, але подарував певний досвід та закріпив готовність забезпечувати правопорядок.

«Я думала, що табірний збір виявиться надзвичайно складним, але все пройшло нормально, і було досить цікаво. Сподобалися предмети, які стануть у нагоді у професійній діяльності, а до нового розпорядку дня ми всі звикли дуже швидко», – розповіла курсантка факультету стратегічних розслідувань Вероніка Кісільова.

«Період адаптації був нелегким, але я особисто звик досить швидко, адаптувався та знайшов нових друзів. Допомогла попередня підготовка: я знав, що на мене чекає, адже у ДДУВС навчаються мої друзі, які розповідали мені про особливості табірного збору та курсантського життя», – зауважив курсант факультету стратегічних розслідувань Андрій Шевченко.

На завершення урочистого заходу курсанти урочисто пройшли стройовим кроком. Вже з 1 вересня вони розпочнуть навчання у ДДУВС.

 

 


655