Вони боролися за незалежність…

Новини університету

Сьогодні на Алеї пам’яті загиблих Героїв Революції Гідності та бійців АТО відбувся пам’ятний захід, приурочений до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Долучився до вшанування загиблих героїв ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко.

На Алеї пам’яті зібралися представники керівництва області та міста, рідні загиблих, військові, ветерани, правоохоронці.

«Наші захисники віддали своє життя за безкрайнє, мирне небо над нашими головами. Цей героїзм має завжди шанувати кожен із українців. Саме з цією метою ми зібралися сьогодні на Алеї Героїв. Проте не лише цього дня ми згадуємо тих, хто боронив Батьківщину до останнього. Всі вони продовжують жити у наших серцях, а тому кожен наш наступний життєвий крок має бути гідним, змістовним та недаремним», – зазначив Андрій Євгенович.

Усі присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу.

Нагадаємо, що 29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Пам’ятна дата приурочена до виходу воїнів з оточення в Іловайську. Тоді українська армія зазнала найбільших людських втрат.

 

 


647