Викладачка ДДУВС виборола срібло з легкої атлетики на Паралімпіаді!

Новини університету

Викладачка кафедри фізичного виховання Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Оксана Ботурчук здобула срібло з легкої атлетики на Паралімпіаді у Токіо.

Легкоатлетка стала срібною призеркою в забігу на 400 м у класі Т12 (з порушенням зору). Цю дистанцію вона пробігла за 55,33 секунди.

Зазначимо, що Оксана Ботурчук – одна з найбільш титулованих спортсменок в історії українського паралімпійського руху.

Легкоатлетка вже здобула золоту і 2 срібні медалі на Літніх паралімпійських іграх у Пекіні в 2008 році, срібну та бронзову медаль у Лондоні (2012 рік), 2 срібні медалі у Ріо (2016 рік).

Окрім цього, нещодавно у прокат вийшов фільм «Пульс» – перша українська спортивна драма, знята на основі реальної історії п’ятикратної срібної та бронзової призерки Літніх паралімпійських ігор.

Мотиваційна стрічка розповідає про складний та деколи трагічний шлях, який проходила спортсменка на шляху до своєї мрії: стати олімпійською чемпіонкою. Так, у результаті автомобільної аварії Оксана Ботурчук зазнала тяжких травм та на деякий час майже повністю втратила зір. Проте жінка не втратила віри у свої сили, продовжила тренування та здобула багато нагород.

Наразі спортсменка готується до фінального забігу на 100 м.

 

 


361