Забезпечення публічної безпеки за новітніми форматами: міжнародні експерти проведуть у ДДУВС відразу 3 тренінги!

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ розпочинається цикл семінарів-тренінгів для поліцейських підрозділів поліції особливого призначення на тему «Основи спеціальної тактики поліцейських підрозділів поліції особливого призначення за скандинавською моделлю забезпечення публічної безпеки і порядку в ході мирних зібрань та інших масових заходів». Про це домовилися у ході робочої зустрічі ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко та спеціалізована команда тренерів з питань публічної безпеки Цивільної гвардії Королівства Іспанії. Докладніше про результати зустрічі – далі.

У рамках бесіди ректор Андрій Фоменко презентував особливості підготовки курсантів в університеті, наголосив на ключових проєктах та новаціях, впроваджених у навчальний процес. Окремо зупинився на міжнародному напрямі співробітництва.

«Ми плідно співпрацюємо з міжнародними партнерами у підготовці майбутніх та діючих поліцейських. Так, на базі нашого закладу спільно з ОБСЄ було здійснено підготовку мобільних груп із реагування на факти домашнього насильства «ПОЛІНА». Окрім цього, спільно з ICITAP здійснювалася підготовка поліцейських офіцерів громади. Перші випуски відбулися саме у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ», – підкреслив Андрій Євгенович.

Зокрема ректор додав, що ДДУВС входить до складу Асоціації європейських поліцейських коледжів, за результатами співпраці з якою на базі закладу вже відбувся воркшоп щодо протидії домашньому насильству за участі 16 країн.

Андрій Фоменко також зауважив, що для ДДУВС дуже перспективним є напрям співпраці з Консультативною місією Європейського Союзу у сфері забезпечення публічної безпеки.

«Ми систематично проводимо тренінги та воркшопи щодо застосування скандинавської моделі забезпечення охорони громадського порядку під час масових заходів. До того ж відповідну дисципліну вже будуть викладати цього навчального року. Ми відкриті для співпраці у даному напрямі та готові ділитися власними напрацюваннями», – підсумував ректор.

Радник Консультативної місії Європейського Союзу з питань публічної безпеки Йенс Хессельберг Мьоллєр висловив сподівання на плідну подальшу співпрацю та подякував за можливість провести тренінги на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

«Ми вдячні за відкритість вашого закладу та розраховуємо на те, що спільні напрацювання знайдуть своє відображення у подальших проєктах. У рамках наших тренінгів ми також плануємо передати відповідні повноваження тренерам, яких підготуємо в Україні. Саме вони продовжать підготовку поліцейських у сфері забезпечення громадського порядку», – підкреслив радник КМЄС.

Особливості семінарів-тренінгів презентував голова спеціалізованої команди тренерів з питань публічної безпеки Цивільної гвардії Королівства Іспанії Фернандо Магро Морос.

«Наша команда проводить тренінги для поліцейських зі спеціальних підрозділів. Цикл включає в себе 3 семінари, за результатами яких учасники перевірять здобуті навички у ході підсумкових іспитів. Наша мета – спільно покращувати знання, необхідні для охорони громадського порядку. До участі у тренінгах запрошуємо і фахівців вашого закладу, адже вони матимуть змогу оволодіти новими дієвими концепціями. За результатами навчального процесу кращих учасників ми запросимо для продовження навчання», – зауважив Фернандо Магро Морос.

Зазначимо, що вже з 6 вересня на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ розпочнеться цикл тренінгів за програмою «Основи спеціальної тактики поліцейських підрозділів поліції особливого призначення за скандинавською моделлю забезпечення публічної безпеки і порядку в ході мирних зібрань та інших масових заходів». Семінари будуть проводитися спеціалізованою командою тренерів з питань публічної безпеки Цивільної гвардії Королівства Іспанії, експертами Консультативної місії Європейського Союзу, а також Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проєктів в Україні.

Мета проведення таких тренінгів – здійснення базової підготовки поліцейських підрозділів поліції особливого призначення Національної поліції України у сфері забезпечення охорони публічного порядку та безпеки із застосуванням скандинавської моделі.

 

 


490