Публічна безпека за європейським форматом: досвідом із курсантами ділився фахівець КМЄС!

Новини університету

Відкрита лекція за участі радника з питань охорони публічного порядку Консультативної місії Європейського Союзу Йенса Мьоллера відбулася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Заняття для курсантів 2 курсу факультетів превентивної діяльності та кримінальної поліції проводив старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Микола Репан. Так, фахівці провели спільну відкриту лекцію на тему «Європейські моделі організації забезпечення публічної безпеки та порядку, а також їх застосування в Україні».

У ході лекції розглянули питання організації охорони публічної безпеки та порядку під час проведення масових заходів, особливу увагу приділивши особливостям здійснення охорони публічного порядку у Данії та Швеції.

Суперінтендант поліції Данії Йенс Мьоллер розповів курсантам про ключові проблеми, з якими поліцейські Данії та Швеції зіткнулися на початку 90-х років при забезпеченні цивільної безпеки під час проведення масових заходів, а також шляхи їх вирішення. Спікер пояснив, як саме досвід цих країн був застосований у подальшому у випадках масових заворушень під час спортивних заходів та мирних зібрань.

Окрім цього, радник КМЄС докладніше зупинився на діяльності місії щодо реформування Національної поліції України у сфері охорони цивільної безпеки, імплементації найбільш ефективних моделей європейських країн, у тому числі елементів моделі соціальної ідентичності, в діяльність спеціальних підрозділів Нацполіції.

Так, Йенс Мьоллер на конкретних прикладах продемонстрував, які методи треба застосувати для заспокоєння агресивного натовпу в різних ситуаціях. Презентував і відеоматеріали з тренінгів, які проводять фахівці спеціалізованої команди тренерів з питань публічної безпеки Цивільної гвардії Королівства Іспанії у ході навчань поліцейських спеціальних підрозділів Нацполіції.

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ у свою чергу долучилися до жвавих обговорень.

 

 


358