Курсант ДДУВС надав допомогу постраждалому!

Новини університету

І навіть попри невпевненість та сумніви залишатися сконцентрованим та діяти. Бо розумієш, що від твоїх дій залежить… життя людини. Курсант Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Ілля Григоренко надав домедичну допомогу літньому чоловіку. Подробиці – у нашому матеріалі.

Ілля Григоренко навчається на факультеті кримінальної поліції. Так, нещодавно після закінчення занять він їхав трамваєм, і на черговій зупинці помітив, як літній чоловік намагається зайти до вагону. Ставши на сходинку, чоловік похитнувся та впав додолу. Від сильного удару він отримав пошкодження голови та на деякий час втратив свідомість.

«На мить я просто розхвилювався, адже в такій ситуації опинився вперше у житті. Та за декілька секунд побачив, як навколо постраждалого вже збирається натовп людей, і ніхто не розуміє, що взагалі треба робити. Я знав, що просто повинен опанувати себе, втамувати емоції та допомогти», – розповідає Ілля.

Курсант перевів чоловіка у стабільне бокове положення та зняв лямку від сумки, яка передавила йому шию. Після цього відразу викликав швидку.

Взявши у водія трамваю аптечку, хлопець наклав на рану пов’язку, щоби призупинити кров. Після цього чоловік прийшов до тями та в паніці намагався встати. Ілля Григоренко залишався поруч, заспокоюючи постраждалого та вмовляючи його не рухатися.

Інженер з безпеки руху КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міської ради Євген Педенко зазначає: курсант не лише надав кваліфіковану домедичну допомогу, а й допоміг медикам перемістити постраждалого до карети швидкої та залишався на місці до прибуття патрульних.

«Юнак проявив небайдужість, а це сьогодні рідкість, особливо якщо брати до уваги молодь. Домедичну допомогу він надав швидко та якісно, було видно, що хлопець володіє методикою і розуміє, що і як необхідно зробити. Від імені комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт» висловлюємо щирі слова подяки курсанту та сподіваємося, що його вчинок не залишиться непоміченим», – зазначає Євген Педенко.

Як розповідає Ілля Григоренко, не розгубився, бо всі необхідні навички отримав в університеті під час вивчення курсу «Домедична допомога», який викладала доцентка кафедри криміналістики та домедичної підготовки, а також кафедри тактико-спеціальної підготовки ДДУВС Олена Никифорова.

«Якби не цей курс, напевно, я б поводився, як інші перехожі, які просто зібралися навколо постраждалого та роздумували, що робити. Натомість я чітко розумів, що від мене необхідно, і бачив, що ніхто не знає, як допомогти чоловіку. Своїм вчинком я пишаюся, адже зміг втамувати емоції, не розгубитися та вчасно надати допомогу», – зазначає курсант ДДУВС.

 

 


469