Розширюємо україно-литовську співпрацю!

Новини університету

9 вересня у рамках робочого візиту до Дніпра Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас відвідав Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, де зустрівся з ректором полковником поліції Андрієм Фоменком.

З огляду на те, що пан Посол відвідав університет вперше, ректор розповів історію закладу, ознайомив з його структурою, напрямками діяльності. Більш детально Андрій Євгенович зупинився на розвитку партнерських відносин ДДУВС з Литовською Республікою. Зокрема, зазначив, що ДДУВС вже має угоди про співпрацю з Литовською школою поліції та Університетом Вітаутаса Великого, висловивши сподівання, що сьогоднішня зустріч розширить горизонти співробітництва.

«Маємо намір продовжувати та поглиблювати українсько-литовську співпрацю та наші спільні напрацювання в освітній, науково-дослідній та культурній галузях, збільшувати потужності Центру литовського права, перспективи реалізації нових кроків щодо академічної мобільності викладачів і студентів», – наголосив ректор, зауваживши, що в університеті задля цього є всі необхідні умови: потужний науково-педагогічний потенціал, розвинена матеріально-технічна база, сучасні тренінгові центри, а головне – бажання переймати кращий європейський досвід.

Нагадаємо, Центр литовського права функціонує на базі ДДУВС з 2018 року. Це платформа для підтримки та налагодження зв’язків із литовськими колегами, практиками та науковцями, для студентів та курсантів університету – унікальна можливість удосконалити вивчення міжнародного законодавства, навчання та стажування у провідних вишах Литовської Республіки та Європейського Союзу завдяки програмам студентських обмінів.

Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас наголосив, що Литва підтримує євроінтеграційні прагнення українських закладів освіти.

«Литва активно співпрацює з Україною у науково-освітньому напрямку. У минулому навчальному році 785 студентів з України навчалися в університетах Литви. Для нас це дуже важливо, ми готові до співпраці та спільних кроків в ім’я розвитку. Я особисто сприятиму розширенню перспектив щодо організації студентських та наукових обмінів між ДДУВС та литовськими вишами», – сказав Посол.

У свою чергу ректор ДДУВС подякував Посольству Литовської Республіки в Україні й особисто пану Послу за зацікавлену допомогу в організації та налагодженні роботи, а також за презентовану для бібліотеки Центру литовського права книгу.

На завершення для гостей організували екскурсію університетом. Дипломати відвідали тренінгові центри закладу освіти. Зокрема, побували в навчальній залі судових засідань, інтерактивній класній кімнаті з протидії домашньому насильству, навчальному полігоні «Кризова кімната дружня до дитини», психотренінговому комплексі та інших локаціях закладу.

 

 


425