Курсанти ДДУВС позмагалися у наданні домедичної допомоги нарівні з професійними інструкторами!

Новини університету

До Дня міста у Дніпрі відбувся Всеукраїнський фестиваль «Заради кожного життя». У якості запрошеного інструктора та судді взяла участь фахівчиня Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Спробувати власні сили мали змогу і курсанти закладу. Більше – у нашому матеріалі.

До змагань із домедичної допомоги долучилася доцентка кафедри криміналістики та домедичної підготовки, а також кафедри тактико-спеціальної підготовки Олена Никифорова та курсанти факультету органів досудового розслідування: Владислав Балабанов, Аліна Богдан, Роман Брумирський, Анна Кондратенко.

Фестиваль проходив у парку імені Т.Г. Шевченка упродовж двох днів. За звання найвправніших інструкторів з домедичної допомоги змагалися досвідчені фахівці, військові медики тощо.

У рамках фестивалю були сформовані навчальні станції з домедичної допомоги, де інструктори мали змогу продемонструвати свої навички: допомога при ДТП, реанімація дорослих, допомога дитині, допомога при критичних та некритичних кровотечах, евакуація на ношах та інші.

Курсанти ДДУВС випробували себе відразу на декількох навчальних станціях: домедична допомога при масовій травмі, а також на полі бою внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї.

«Хлопцям та дівчатам настільки сподобалося брати участь у таких заходах, що вони навіть вирішили глибше зануритися у тематику надання домедичної допомоги. Уже створили власний Telegram-канал, збирають охочих займатися додатково. Плануємо ґрунтовно відпрацювати теорію, після чого влаштувати спеціальні тренінги та навіть факультетські змагання», – зазначає Олена Никифорова.

Окрім цього, досвідчені інструктори разом із курсантами опрацювали типові помилки під час надання домедичної допомоги, після чого курсанти мали змогу застосувати отримані знання в умовах, максимально наближених до реалій.

«Сказати, що було важко – нічого не сказати. Коли бачиш, як все це відбувається насправді, нехай навіть у симуляціях, здається, що всі знання змішуються в голові, і ти припускаєшся помилок. Та я дуже радий, що ми все це опрацювали і під час другої вправи показали себе з кращого боку, отримавши цінний досвід. І взагалі, поліцейські у більшості випадків прибувають на місце подій навіть раніше швидкої. Від того, наскільки правоохоронець володіє навичками з надання домедичної допомоги, іноді залежить життя постраждалого», – розповідає курсант факультету органів досудового розслідування Роман Брумирський.

За результатами змагань курсанти отримають від організаторів подяки за участь.

 

 


466