Як мотивувати себе на спортивні та життєві досягнення: секрети чемпіонів

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася зустріч студентів першого курсу юридичного факультету з олімпійцями. Свої історії успіху майбутнім юристам розповіли титуловані спортсменки: олімпійська чемпіонка з академічного веслування, чемпіонка світу та Європи Анастасія Коженкова; гімнастка, чемпіонка світу в групових вправах, учасниця Олімпійських ігор Єлизавета Карабаш та призерка Олімпійських ігор з академічного веслування, заслужена майстер спорту України Діна Мифтахутдинова.

Зустріч відбувалась у форматі запитання-відповідь. Олімпійці розповіли про свою спортивну кар’єру, власну мотивацію та непростий шлях до спортивних вершин.

Олімпійська чемпіонка Анастасія Коженкова розповіла студентам про академічне веслування та багато цікавих моментів зі свого життя. Особливо жвавий інтерес викликала розповідь про Олімпійські ігри у Лондоні, напругу змагань та її перемогу.

«Наше життя – це шлях, який ми обираємо самі. Тільки від наших зусиль та власної мотивації залежить результат. Не встиг, запізнився на хвилину? Необхідно повернутися і довести справу до кінця! Тільки так можна досягти успіху у будь-якій сфері та реалізувати свої мрії», – переконана спортсменка.

Художня гімнастка, олімпійка Єлизавета Карабаш розповіла свою історію. Про те, як у 13-річному віці їй довелося піти зі школи і без батьків переїхати до Києва, аби навчатися у школі художньої гімнастики Дерюгіних та досягати нових успіхів. ЇЇ розповідь – про любов до гімнастики, клопітку працю над собою та тернистий шлях спортсменки до світового п’єдесталу.

Спортсменка закликала студентів шукати своє хобі, свій вид спорту. «Світ спорту – багатогранний. Пробуйте себе у різних напрямках і не шукайте відмовки, шукайте можливості. Працюючи над своїм тілом, ви удосконалюєте свою душу», – сказала вона.

У минулому призерка олімпійських ігор, сьогодні Заслужена працівниця фізичної культури і спорту України, кандидат наук, Заслужений майстер спорту України, успішна керівниця школи вищої спортивної майстерності Діна Мифтахутдинова у свою чергу закликала студентів-першокурсників ніколи не зупинятися на досягнутому та завжди вірити у свої сили.

«Ви вже маєте певні перемоги, ви закінчили школу, успішно здали вступні випробування, вступили до престижного вишу. Попереду – ціле життя. І наскільки воно буде цікавим та успішним, залежить тільки від вас самих. З того моменту як ви наважитесь гаджет замінити на кросівки, повірте, життя може змінитися кардинально», – додала Діна Мифтахутдинова.

За цікаву зустріч та корисні поради студенти віддячили гостей оплесками та квітами.

 

 


559