Наші чемпіони підкорюють світ

Новини університету

У Люксембурзі відбувся Чемпіонат Європи з дзюдо серед юніорів U-21, у якому взяли участь 210 хлопців і 141 дівчина з 43 країн континенту. У цих змаганнях виступав курсант факультету кримінальної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, член збірної команди навчального закладу з дзюдо Ростислав Бережний.

Склад української збірної був сформований за результатами виступу спортсменів на чемпіонаті України серед юніорів, у якому взяли участь 321 спортсмен до 21 року. Ростислав здобув золоту медаль на всеукраїнських змаганнях у червні. Далі були успішні виступи на міжнародних стартах у Празі та Бухаресті, за результатами яких спортсмен зміг пройти відбір до юніорського чемпіонату Європи.

У ваговій категорії до 73 кілограм Ростислав Бережний впевнено розпочав турнір, здобувши перемогу над білорусом Русланом Халавачу, після чого здолав представника з Польщі Марчина Ковальського. В 1/3 турніру дзюдоїст ДДУВС переміг австрійця Семуеля Гасснер, і тільки в ¼ фіналу поступився майбутньому бронзовому призеру змагань італійцю Винченцо Пеллигра.

Змагаючись у втішній сутичці, курсант програв іспанцю Пена Істаусті Хавьєру, який не упустив свій шанс та здобув бронзову нагороду.

Варто відмітити, що Ростислав Бережний завершив змагання за крок до п’єдесталу, посівши за підсумками чемпіонату Європи з дзюдо серед юніорів U-21 7 місце.

Також зазначимо, що у списку світового рейтингу (121 юніор з 49 країн світу) Ростислав Бережний у своїй ваговій категорії займає двадцяту позицію серед найсильніших спортсменів світу.

 

 


372