Школярам розповіли як протидіяти домашньому насильству та булінгу

Новини університету

Викладачі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ розповіли учням комунального закладу “Ліцей “Сокіл” Дніпропетровської обласної ради” про види насильства, форми реагування працівників поліції на випадки домашнього насильства, а також роз’яснили правові засади притягнення кривдника до відповідальності. Особливу увагу правоохоронці звернули на те, до кого потрібно звертатися дитині, якщо вона стала жертвою насильства або булінгу.

Тематичну зустріч організували та провели старший викладач кафедри адміністративного, права, процесу та адміністративної діяльності Микола Репан та викладач циклу спеціальних дисциплін відділення первинної професійної підготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації старший лейтенант поліції Катерина Шендакова.

За словами лекторів, основна мета таких заходів – попередження і припинення насильства та жорстокого поводження з дітьми та підлітками в сім’ях, навчальних закладах та громадських місцях.

Микола Репан детально розповів учням про те, які існують види насильства. Особливу увагу підлітків поліцейський звернув на те, як важливо не боятися повідомляти про факти насильства відносно них. Катерина Шендакова закликала старшокласників завжди пам’ятати – насильство не можна терпіти, з ним потрібно боротися.

Викладачі ДДУВС розповіли учням про вплив соціальних мереж на підлітків, також торкнулися питання булінгу та кібербулінгу.
У кінці зустрічі лектори надали дітям інформацію, куди треба звертатись по допомогу в разі вчинення відносно них, або членів їх сім’ї протиправних дій.

 

 


409