Біг і сила волі: зустріч з параолімпійською спортсменкою Оксаною Ботурчук

Новини університету

Якою важливою є сила волі у спорті та у житті і як її розвивати? Своїм досвідом зі студентами та курсантами Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ поділилася викладачка кафедри фізичного виховання, паралімпійська чемпіонка, призерка літніх Паралімпійських ігор Оксана Ботурчук.

Видатна бігунка, історія якої лягла в основу стрічки «Пульс», розповіла про спортивні перемоги та поразки, наполегливу працю та тернистий шлях до успіху, кроки професійного становлення та проблеми, що виникали на її життєвому маршруті.

Ректор університету Андрій Фоменко привітав спортсменку з черговими нагородами на паралімпіаді та зазначив, що колектив університету безмежно пишається її досягненнями.

У свою чергу Оксана Ботурчук подякувала керівництву закладу за постійну підтримку, можливість тренуватися на базі університету та безкомпромісну віру в неї, як у спортсменку: «За кожним результатом, за кожною перемогою стоїть команда, і Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, кожен із вас, хто підтримував мене на паралімпіаді, хто прийшов привітати сьогодні – частина моєї команди».

Нагадаємо, Оксана Ботурчук здобула 3 срібні нагороди на цьогорічній Паралімпіаді у Токіо. Спортсменка здобула золоту і 2 срібні медалі на Паралімпійських іграх у Пекіні в 2008 році, срібну та бронзову медаль у Лондоні (2012 рік), дві срібні медалі у Ріо (2016 рік).

«У моєму лексиконі немає слова «не можу». Коли люди так говорять, мені здається, це просто небажання. Коли є мета, коли хочеш, мрієш, то можеш зробити все. Люди Еверест підкорюють, підкорюють космос, підкорюють океани, головне ніколи не здаватися, вірити та йти до своєї мети», – зазначила спортсменка.

Паралімпійка радо відповідала на питання студентів та курсантів. На прохання учасників зустрічі Оксана Ботурчук продемонструвала всі свої паралімпійські медалі.

Спортсменка побажала курсантам та студентам вірити у себе, свої сили та ніколи не зупинятися на досягнутому. Наостанок присутні переглянули фільм про відому українську легкоатлетку Оксану Ботурчук під назвою «Пульс».

 

 


464