Особливості реалізації гендерної політики в університетах продовжують опановувати фахівці ДДУВС!

Наукові та науково-практичні заходи ДДУВС з питань гендерної політики, Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся дводенний семінар «Вступ до гендерної проблематики. Сучасні підходи реалізації гендерної політики у структурних підрозділах університету». Із гендерними поняттями та національними ініціативами, які діють в Україні, докладніше ознайомилися працівники закладу.

Тренінг проводила голова громадської організації «Гендерний клуб Дніпро» Анна Мягких, а також помічниця ректора з гендерних питань Ірина Грицай.

Організатори семінару зазначають: захід ініційовано з метою інтегрування гендерного компоненту в діяльність ДДУВС, а також формування комплексного і якісного підходу до реалізації гендерної політики в освітньому процесі. Так, від структурних підрозділів закладу було обрано представників, які у рамках семінару розглядали ключові гендерні аспекти.

Анна Мягких підкреслила: серед основних завдань тренінгу – роз’яснити учасникам, які національні ініціативи щодо гендерної тематики впроваджуються сьогодні в Україні.

«Ми плануємо влаштувати декілька зустрічей задля більш глибокого вивчення теми, але почнемо, звичайно ж, із визначення понять. Хочу зазначити, що це не класичний тренінг. Ми запропонуємо вам адаптаційний формат лекційних занять із додатковими практичними завданнями», – розповіла спікерка.

 

 


624