Мілітарі навички високого рівня!

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у Всеукраїнській військово-патріотичній грі «Вояцький дух» уперше за 5 років існування формату. Разом із ними свої фізичні здібності, витривалість та навички дій в екстремальних ситуацій мали змогу продемонструвати вихованці військово-патріотичних клубів та закладів освіти з військовим профілем, а також представники громадських організацій.

Змагання включали в себе 21 етап та проходили за підтримки Міністерства молоді та спорту України. До складу збірної ДДУВС увійшли: курсантка факультету кримінальної поліції Анастасія Аксакова, курсанти факультету стратегічних розслідувань Дмитро Куницький, Владислав Самчук, Валерія Цапович та Зеновій Білецький, а також курсанти факультету органів досудового розслідування Анна Кондратенко, Марина Шевченко.

«Це гра на загартування та формування стресостійкості, а також виховання в собі усіх ключових якостей характеру, якими має володіти справжній військовослужбовець та правоохоронець. Завдання продумані таким чином, щоби за короткий проміжок часу учасники змогли відчути на собі всі тонкощі проходження військової служби. Для мене це також гарна можливість показати, що жінка-військовослужбовець – це вже давно не феномен», – поділилася враженнями Марина Шевченко.

Курсанти ДДУВС брали участь поза конкурсом. За результатами військово-патріотичної гри хлопці та дівчата увійшли до трійки призерів на таких етапах як снайпінг, стрільба з пістолета, тактичні дії в бою, військовий рукопаш, стройова підготовка тощо.

Підготував команду до участі у військово-патріотичній грі викладач кафедри спеціальної фізичної підготовки Дмитро Білан.

Окрім цього, курсант факультету стратегічних розслідувань Зеновій Білецький пройшов навчання та отримав статус молодшого судді. За підсумками змагань йому вручили подяку за чесне суддівство.

Майбутні поліцейські також презентували колегам особливості навчання у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ та навіть здійснили профорієнтаційну роботу.

 

 


634