Здати кров заради порятунку життів

Новини університету

23 вересня в Biopharma Plasma Дніпро пройшов День донора курсантів та студентів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Плазму крові здали 80 представників закладу освіти.

Кров здавали як новачки, так і кадрові донори, тобто такі, які мають три і більше донацій. Показово, що в донорській команді не тільки студентська молодь, а й викладачі, які, як справжні лідери власним прикладом надихають молодь на благородні справи.

Курсант 4 курсу факультету стратегічних розслідувань Микита Стогнєв – один із регулярних донорів благочинних акцій. Хлопець здає кров вже втринадцяте.

«Специфіка нашої майбутньої професії – допомагати людям щодня і щомиті, – говорить курсант 4-го курсу факультету. – Ми не могли залишитись осторонь такої акції, не могли не поділитись своєю кров’ю з тими, хто потребує покращення здоров’я та порятунку життя».

Команду ДДУВС у ТОВ «ДНІПРО-ПЛАЗМА» вважають лідером донорства серед вищих навчальних закладів України. За 2 роки у виші кадровими донорами стали 500 курсантів та студентів, які здійснили за 2 роки існування плазмацентру понад 3 000 донацій.

За словами керівниці плазмацентру Ірини Кільчинської, така активність є показником дружного та згуртованого колективу, об’єднаного спільною благородною метою.

 

 


750