Дзюдоїсти ДДУВС – серед кращих на обласному татамі!

Новини університету

Фінал Студентської ліги з дзюдо на призи ректора відгримів у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. У змаганнях взяли участь студенти та курсанти закладів вищої освіти Дніпропетровської області, які вийшли у фінал студентської ліги у 2019-2020 навчальному році.

Серед спеціальних гостей знакового для міста спортивного турніру – Заслужений майстер спорту України, срібний призер XXVIII Олімпійських ігор в Афінах, бронзовий призер XXIX Олімпійських ігор у Пекіні Роман Гонтюк, президент Всеукраїнської асоціації бойових мистецтв «Комбат-самозахист ICO-Дніпро» Олександр Рудченко, президент Федерації дзюдо Дніпропетровської області Григорій Король, а також начальник Дніпропетровського обласного відділення комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України Євген Буря.

Захід відкрив ректор ДДУВС Андрій Фоменко. Він побажав спортсменам наснаги та значних спортивних досягнень.

«Уже шостий рік поспіль у нашому університеті проходять спортивні змагання різного напрямку. Ми організовували турніри з боксу, ММА, а сьогодні влаштували Студентську лігу з дзюдо. Це вже стало традицією, адже маємо гарний приклад розвитку нашої молоді. Головна мета таких заходів – надати можливість студентам та курсантам розвиватися. Ми даємо мотивацію та виховуємо молодь, спрямовану на реалізацію мрій та отримання знакових досягнень», – зауважив Андрій Євгенович.

У рамках заходу Андрій Фоменко отримав подяку за якісну підготовку спортсменів та плідну співпрацю у напрямку розвитку спорту у Дніпропетровській області. Відзнаку ректору вручив начальник Дніпропетровського обласного відділення комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України Євген Буря.

Із урочистим відкриттям турніру всіх присутніх привітав Заслужений майстер спорту України, срібний призер XXVIII Олімпійських ігор в Афінах, бронзовий призер XXIX Олімпійських ігор у Пекіні Роман Гонтюк.

«Ще зовсім нещодавно я сам був студентом, та, на превеликий жаль, для нас такі змагання не проводили. Щиро дякую пану ректору за організацію турніру, де всі ви можете випробувати свої сили, позмагатися, здобути досвід. Дякую також Сергію Балабану за запрошення на це спортивне свято. Ми обмінюємося досвідом і готові ділитися ним із вами. Бажаю яскравої боротьби всім!» – зазначив Роман Гонтюк.

Турнір розпочався із демонстрації курсантами ДДУВС прийомів самозахисту.

На татамі Студентської ліги з дзюдо сьогодні вийшли збірні Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, а також Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту.

Усі гості турніру мали змогу побачити запеклі особисті поєдинки та командні змагання «Стінка на стінку».

Так, спортсмени демонстрували свої навички у вагових категоріях 60 кг, 66 кг, 73 кг, 81 кг, 90 кг, 100 кг та понад 100 кг.

У перервах між поєдинками гостям дарували свої виступи учасники студії творчого руху «eSTeD».

Уболівати за спортсменів та продемонструвати власні бойові навички сьогодні до ДДУВС завітали і вихованці кадетського корпусу Середньої загальноосвітньої школи №30.

За результатами видовищного протистояння на татамі переможцем турніру стала команда Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту. Збірна Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ посіла друге місце, а третіми стали представники Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Спортсмени ДДУВС вибороли золото і в особистих заліках. Так, курсант факультету кримінальної поліції Ростислав Бережний став золотим призером у ваговій категорії до 73 кг, а студент юридичного факультету Роман Березюк переміг у ваговій категорії до 81 кг.

«Змагання пройшли на високому рівні, як на мене. Я особисто дуже вдячний, що в нашому університеті є можливості для спортивного розвитку. Ми часто беремо участь у різноманітних турнірах та чемпіонатах», – розповідає Роман Березюк.

 

 


921