Протидія торгівлі людьми: специфіку слідчих дій опановували курсанти ДДУВС!

Новини університету

Викладачі та курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ долучилися до навчального квесту серед здобувачів закладів вищої освіти МВС. Так, під час навчання опановували тему розслідування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми.

Захід проходив за підтримки Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

Серед представників ДДУВС – старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Микола Репан, старший викладач кафедри кримінального процесу Надія Бублик, а також курсанти 4 курсу факультету органів досудового розслідування Богдан Антропов, Валерія Лактеонова та Марія Пяничук.

У ході тренінгу викладачі ознайомилися з методикою формату навчального квесту з розслідування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, а також удосконалили знання з протидії торгівлі людьми та покращили навички проведення інтерактивного навчання.

Курсанти у свою чергу ознайомилися із особливостями розслідування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, прослухали курс тематичних лекцій, взяли участь у підготовці конкретних практичних вправ, відеороликів та презентацій.

Так, у рамках тренінгу курсанти дізналися про діючий соціальний проєкт «Працюй безпечно». Ініціатива реалізується Координатором проєктів ОБСЄ в Україні, а також за підтримки представництва США в ОБСЄ та спрямована на протидію торгівлі людьми.

«Ми розглядали, які слідчі дії є доцільними у випадку правопорушень, пов’язаних із торгівлею людьми. Після курсу лекцій нам запропонували 3 квести, у ході яких необхідно було відпрацювати конкретні слідчі дії. Ми змоделювали огляд місця подій, обшук, а також допит малолітньої особи. Я отримала великий багаж знань, який завдяки квестам змогла відразу ж застосувати на практиці. До того ж було приємно познайомитися з колегами з інших закладів МВС та здійснити обмін досвідом та знаннями», – зазначає Марія Пяничук.

Богдан Антропов розповідає: під час навчання теж мав змогу відпрацьовувати проведення слідчих дій за конкретними фабулами щодо торгівлі людьми.

«За 3 дні ми стали одним цілим з командами, коучами, координаторами, викладачами та іншими учасниками тренінгу. Особисто мене всі вразили своєю креативністю, знаннями та навіть просто щирістю. Навіть коли у процесі виконання завдань іноді виникала розгубленість, я відчував, що всі навколо мене підтримують», – зазначає курсант.

За результатами тренінгу всі учасники отримали від організаторів сертифікати.

 

 


561